NIKOLIC O PORAZU SDP NA IZBORIMA U HRVATSKOJ Je li Milanovicu ko je sad saka jada

Izvor: medio.rs, 14.Sep.2016, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIC O PORAZU SDP NA IZBORIMA U HRVATSKOJ Je li Milanovicu ko je sad saka jada

Oduvek se na Balkanu, pa i među političarima, zna ko je šaka jada! Ovim rečima je predsednik Srbije Tomislav Nikolić analizirao izborni fijasko predsednika SDP Zorana Milanovića

Nikolić je tako odgovorio na pitanje da li je sada "šaka jada" Milanović koji je svoju izbornu kampanju temeljio na antisrpskim izjavama.

- Mislim da je on uplašio Hrvate time što je oštro krenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << protiv Srba, čime je doveo u pitanje prijateljske odnose između naših dveju zemalja. I onda su Hrvati koji glasaju na izborima imali pred sobom izbor - izabrati čoveka koji će da se posvađa sa Srbima ili ljude koji bi da se mire. Milanović je sebi presudio sam jer mu je osnovni moto kampanje bila svađa sa Srbijom - rekao je Nikolić za "Kurir" i dodao:

- Sećate se da sam ga već optužio za govor koji je sličan Pavelićevom. Hrvatska koja se otresla NDH imala je da bira između Milanovića, koji bi tu da ih vrati, i ostalih opcija koje se nisu previše eksponirale ni ljubavlju ni poštovanjem prema NDH, niti mržnjom prema Srbiji i onima koji Srbe predstavljaju. Tu je Milanović igrao na pogrešnu kartu, mislio je da se javno mnhjenje u Hrvatskoj dovoljno preokrenulo da na tom modernom ustaštvu može da se profitira na izborima - rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je istakao građani Hrvatske nisu naseli na Milanovićev predizborni trik:

- I Hrvatima je, kao i svima drugima, dosta i svađe i podela. I drugo, to potcenjivanje Srbije i našeg rukovodstva sigurno se obilo o glavu Milanoviću. On je sam kriv za svoj poraz, nije trebalo da bazira svoju kampanju na mržnji prema Srbima pošto to odmah ljude podseti na rat, a rat nikom dobro nije doneo.

Na pitanje dali mu je drago što je Milanović izgubio, s obzirom da ga je vređao da je grobar i ratni huškač, Nikolić je odgovorio da njega ne može da uvredi ono što Milanović kaže.

- Ko je Milanović pa da može lično da me uvredi? On nije ni dostojan da me uvredi, ali mi je drago što je ovako prošao zato što to otvara put za saradnju Srbije i Hrvatske. I čestitam građanima Hrvatske što nisu naseli na Milanovićeve provokacije - zaključio je Nikolić.

informer.rs
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

NIKOLIĆ ZA KURIR: Milanoviću, ko je sad šaka jada?

Izvor: Kurir, 15.Sep.2016, 09:45

...Oduvek se na Balkanu, pa i među političarima, zna ko je šaka jada! Ovako je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u izjavi za Kurir izanalizirao fijasko na izborima predsednika SDP Zorana Milanovića, koji je svoju kampanju bazirao na brutalnoj pljuvačini po Srbima!..Na pitanje da li je sada Milanović...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.