NIKOLIĆ I VUCIS: Zajedničkim radom do bolje budućnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ I VUCIS: Zajedničkim radom do bolje budućnosti

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom grčkom parlamenta Nikosom Vucisom i tom prilikom oni su se složili da zemlje Balkana samo zajedničkim radom mogu postići bolju budućnost za region i napredak za celu Evropu.

Predsednik Nikolić je istakao da je Srbija iskrena u svojoj nameri da postane punopravni član Evropske unije i da ceni podršku koju joj u ostvarenju tog cilja pruža >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Grčka.

- Srbija već sada ispunjava skoro sve uslove za prijem u Evropsku uniju, ali ima nekoliko principa od kojih neće odustati - rekao je predsednik Nikolić.

Ono što je, kako je rekao, za građane Srbije bitno, jeste da od Srbije stvorimo modernu i uređenu državu, da postignemo evropske standarde, što onda u drugi plan stavlja tačan datum kada ćemo zaista i postati član Evropske unije.

Dodao je da se nada da će novi politički trendovi u svetu promeniti trenutne loše odnose između Evropske unije i Ruske Federacije, jer njihov sukob ne odgovara građanima Evrope.

Predsednik grčkog parlamenta Nikos Vucis istakao je da je za njegovu zemlju veoma dragocena podrška koju Srbija pruža težnjama da se reši kiparsko pitanje.

Govoreći o problemima sa kojima se suočava Evropska unija, Vucis je rekao da lično smatra da bi se desila katastrofa ukoliko bi se Evropska unija raspala, a da se njeni problemi mogu rešiti ukoliko bi se primenila nova arhitektura zajedničke valute i centralne banke i pružila veća podrška demokratski izabranim institucijama Unije.

- Budućnost Evrope je u saradnji, a ne u nepotrebnim sukobima sa bilo kim, pa tako i sa Ruskom Federacijom - zaključio je Nikos Vucis.

Predsednik Nikolić je zamolio svog gosta da, ukoliko se sledeće godine ponovo bude razmatralo pitanje članstva takozvanog „Kosova“ u Unesku, Grčka, kao nama prijateljska država, ozbiljno razmotri stavove Srbije i pomogne našoj zemlji da se takva inicijativa ne ostvari, saopštila je Pres služba Predsednika.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.