LSV protiv odlikovanja Smilje Avramov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV protiv odlikovanja Smilje Avramov

Liga socijaldemokrata Vojvodine protestvovala je danas zbog odluke predsednika Srbije Tomislava Nikolića da povodom Dana državnosti odlikuje profesorku Smilju Avramov, uz obrazloženje da "protagonisti politike 90-tih ne mogu dobijati odlikovanja".

Poslanik LSV Đorđe Stojšić zatražio je od predsednika Srbije da objasni zašto odlikuje ljude koji se zalažu za takvu politiku i dodao da je profesorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Avramov "jedan od ideologa mračnih 90-tih i da je aktivno podržavala politiku zločinačkog režima Slobodana Miloševića".

On je na konferenciji za novinare u parlamentu istakao da je Avramov protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju, a da je aktivno učestvovala u odbrani haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića...

Stojšić smatra da je važno da se ne zaboravi ko su bili protagonisti politike 90-tih godina i da oni ne mogu dobijati odlikovanja.

Nikolić je povodom 15. februara Dana državnosti potpisao ukaze o odlikovanju velikog broja ličnosti i institucija, a Avramov je odlikovana Sretenjskim ordenom prvog stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti naučne i prosvetne delatnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV protiv odlikovanja Smilje Avramov

Izvor: RTS, 12.Feb.2015

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić kritikovao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića zato što je odlikovao Smilju Avramov, jer je ona, kako navodi, jedna od "ideologa mračnih devedesetih godina". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.