LSV protiv odlikovanja Smilje Avramov

Izvor: RTS, 12.Feb.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV protiv odlikovanja Smilje Avramov

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić kritikovao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića zato što je odlikovao Smilju Avramov, jer je ona, kako navodi, jedna od "ideologa mračnih devedesetih godina".
Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić ističe da je važno da se ne zaboravi ko su bili inspiratori i protagonisti devedesetih godina, jer je iza takve politike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostalo stotine hiljada ljudi bez domova i hiljade mrtvih, prenosi Beta.

"Smilja Avramov nije bila samo jedan od ideologa već je i aktivno podržavala i politiku zločinačkog režima Slobodana Miloševića i doživeli smo da 2015. godine takva osoba bude odlikovana najvišim ordenom, navodno za rad iz oblasti istraživačkog rada", kaže Stojšić.
Navodi da je Avramov aktivno učestvovala u odbrani haških begunaca Radovana Karadžića i Ratka Mladić i da se zalaže za pridruživanje Rusiji i da iznosi stavove protiv učlanjenja EU.
"Ukoliko se Nikolić bar deklarativno zalaže za učlanje u EU, onda neka se izjasni zašto odlikuje ljude koji su veoma otvoreno protiv te politike", navodi Stojšić.
Predsednik Nikolić povodom Dana državnosti 15. februara odlikovao prof. dr Smilju Avramov Sretenjskim ordenom prvog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti naučne i prosvetne delatnosti.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.