Nikolić: Kriminalce ćemo u zatvore, ljude u fabrike

Izvor: Blic, 15.Sep.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Kriminalce ćemo u zatvore, ljude u fabrike

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Kuršumliji da će država prvo ulagati u ugrožena područja, jer Srbiji mora da bude bolje, da se završi posao koji je započet - kriminalce u zatvore, ljude u fabrike.

Nikolić je posle obilaska manastrira Svetog Nikole, rekao da postoji mnogo ugroženih područja i da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, jer ima gradova u kojima ne radi ni jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fabrika, kao i suše koja je pogodila zemlju, ali da ipak veruje da će biti bolje.

- Sa punom verom, voljom i optimizmom, biće bolje iz dana u dan. Mora da bude bolje, kriminalce ćemo u zatvore, ljude u fabrike i da završimo posao koji smo započeli - kazao je Nikolić.

On je dodao i da između naroda i vlasti nema večne ljubavi i zamolio da građani vlast cene po rezultatima, odnosno da ukoliko rezultata ne bude, traže druge.

- Znam da teško živite, da živite bolje ne bi došlo do promene u Srbiji i znam da očekujete mnogo od svih nas i to moramo da vam vratimo. Srbija je nekako bila stala i malo smo vazduha dobili u pluća, jer su nam pomogli dobri ljudi iz drugih držazva, ali mi ne želimo da živimo od pomoći, već od rada - kazao je Nikolić.

Predsednik Srbije je rekao da postoje zainteresovani investitori za ulaganja u Kuršumliju koja će ljudima u tom gradu omogućiti da rade, da izdržavaju svoje porodice i najvažnije od svega, kako je rekao, da se ne isele sa tog područja.

- Najvažnije je da Srbi žive ovde, znate koliko je razloga za to i ulagaćemo prvo u ova područja, područja koja su ugrožena - istakao je Nikolić.

Nikolić je objasnio da je posetom Kuršumliji započeo obilazak Srbije, posebno onih mesta koja su ugrožena, uz to obilazi svet, kako bi obnovio prekinute veze.

- Lako je otići u Knez Mihailovu u Beogradu, treba ovde doći. Vi sami znate u koliko gradova u Srbiji danas ne radi nijedna fabrika - rekao je Nikolić i dodao da kada zemlju pogodi suša kakva je ove godine zadesila Srbiju, može da se očekuje da će biti veoma teško.

Nikolić je obišao manastir Sveti Nikola u Kuršumliji, koji je jedan od najstarijih manastrina u Srbiji i najstarija zadužbina Stefana Nemanje.

Predsednik je razgovarao sa vladikom niškim Jovanom Purićem, a jedna od tema bila je i obnova manastira.

Manastir Sveti Nikola podigao je Stefan Nemanja u periodu izmedju 1159. i 1166. godine i to je bio prvi prepisivački centar Srbije u doba Nemanjića.

Manastir je od 1979. godine pod zaštitom države, kao spomenik kulture od izuzetnog značaja.

Kasnije danas Nikolić će posetiti pogone fabrike "Prolom voda" i Prolom banju.

Povezane vesti: Nikolić: Ne želimo da živimo od pomoći, već od rada Nikolić: Priznanje Kosova nije uslov za EU Josipović: Još nije vreme za susret s Nikolićem Josipović o motivima polemike sa Pupovcem Ješić: Kad na inauguraciju dođe jedan i po predsednik, treba premijer iz DS

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Ne želimo da živimo od pomoći, već od rada

Izvor: Blic, 15.Sep.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Kuršumliji da će država prvo ulagati u ugrožena područja, jer Srbiji mora da bude bolje, da se završi posao koji je započet - kriminalce u zatvore, ljude u fabrike. ..Nikolić je posle obilaska manastrira Svetog Nikole, rekao da postoji mnogo...

Nastavak na Blic...

Nikolić:Kriminalce u zatvore, ljude u fabrike

Izvor: Studio B, 15.Sep.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Kuršumliji da će država prvo ulagati u ugrožena područja, jer Srbiji mora da bude bolje, da se završi posao koji je započet - kriminalce u zatvore, ljude u fabrike. ..Nikolić je posle obilaska manastrira Svetog Nikole, rekao da postoji mnogo...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.