Kacin u trodnevnoj poseti Srbiji, danas sa Tomislavom Nikolićem

Izvor: BKTV News, 27.Avg.2012, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin u trodnevnoj poseti Srbiji, danas sa Tomislavom Nikolićem

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin jutros je započeo trodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će se sastati s Tomislavom Nikolićem.
Osim sa Nikolićem, Kacin će se sastati i s premijerom Ivicom Dačićem ali i drugim visokim zvaničnicima Srbije.
Kacin je u Srbiju doputovao uoči dolaska zvanične delegacije Evropskog parlamenta, a svoju posetu započeo je jutros u Novom Sadu, zbog jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od spornih privatizacija Auto-transportnog preduzeća Novi Sad, koja liči, kako kaže, na priču iz stripa Alan Ford.
“Tako se ne treba ponašati, kada govorim o investicijama, i kako se pokušavaju neke stvari blokirati. Zatim sam u Skupštini Vojvodine kod predsednika Skupštine. Popodne idem u ‘Jugoremediju’, a onda dalje idem prema Beogradu kod predsednika Srbije Tomsilava Nikolića”, kazao je Kacin.
On je podsetio da je Evropski parlament u svom poslednjem izveštaju upozorio zvaničnike Srbije na neke sporne privatizacije, ali i na to da bi trebalo da se neke stvari raščiste, ne samo kada je reč o privatizacijama već i u slučajevicma kada se zakoni zloupotrebljavaju u slučajevima nekih pojedinaca za koje neko u Srbiji misli da su dovoljno imućni da mogu finansirati njihove političke aktivnosti.
“Kao i uvek kada dolazim, dolazim kao parlamentarac i ne treba tu tražiti nikakvu posebnu pozadinu. Mi želimo, pre svega Srbiju da ohrabimo da što jemoguće više napravi na svom putu ka EU. Pošto uskoro dolazi i zvanična delegacija EP za odnose sa Srbijom, ja kao izvestilac za Srbiju želim da pravovremeno dobijem ocenu koliko je nova ekipa sada uhodana i koliko je posvećena tom približavanju EU”, kaže Kacin.
Na pitanje da li će s prvim zamenikom Vlade Aleksandrom Vučićem razgovarati o spornim privatizacijama u Srbiji, budući da je on zatražio pomoć zapada u razotkrivanju tih privatizacija, Kacin kaže da se Srbija sama mora posvetiti borbi protiv sistemske korupcije i kriminala i da joj EU tu, osim podrške, ne može mnogo pomoći.
“Čini mi se da ova nova ekipa želi što pre učvrstiti poverenje u javnosti i mislim da je posvećenost borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije najbolji način da se poverenje ojača i da se ta ekipa pripremi za nove poslove na području finansijskog, bankarskog sistem, a pre svega na rešavanju socijalnih problema, jer Srbiji trebaju finansijska konsolidacija, strane investicije i nova radna mesta”, zaključio je Kacin.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.