Kabinet Nikolića: O pomilovanju Šaša što je pre moguće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinet Nikolića: O pomilovanju Šaša što je pre moguće

BEOGRAD -

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštio je danas da je primio molbu za pomilovanje novinara Lasla Šaša, koji je osuđen na 150 dana zatvora zbog uvrede vođe mađarske ultradesničarske organizacije Lasla Torockaja i da će biti formirana komisija koja će "što je pre moguće" razmotriti ovu molbu, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Uz molbu za pomilovanje stigle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su i fotokopije presude Osnovnog suda u Subotici i odluka Apelacionog suda iz Novog Sada kojom je potvrđena prvostepena presuda.

"Po Zakonu o pomilovanju, o molbi za pomilovanje mora da se izjasni i ministar pravde čije se mišljenje takođe dostavlja predsedniku Srbije", podseća UNS.

U pismu koje je UNS dobio od Lasla Šaša dostavljen je i njegov prevod dela knjige Lasla Torockaja "Županjac na krvavom putu", koji govori o boravku na Kosovu i Vojvodini ovog ekstremiste pre i tokom NATO bombardovanja.

Mađarski pokret "64 županije" se zalaže za ukidanje Trijanonskog sporazuma kojim su Mađarskoj određene današnje granice, a dobio je ime prema broju županija nekadašnje Kraljevine Ugarske.

Ovaj pokret nalazi se na spisku fašističkih organizacija koji je sačinio MUP Srbije, navodi UNS.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.