Kabinet: Nema nikakvih uslova

Izvor: Akter, 04.Feb.2016, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinet: Nema nikakvih uslova

Kabinet Kolinde Grabar Kitarović negirao je da postoji pet uslova koje je navodno hrvatska predsednica postavila srpskom predsedniku Tomislavu Nikoliću za dolazak u Zagreb, a pisanje pojedinih medija na tu temu ovih dana su nazvali medijskim spinovima bez pokrića, piše danas Jutarnji list

Nema nikakvog "paketa" od pet uslova, među kojima je rešavanje pitanja nestalih, povratka imovine, kulturnog blaga i arhivske građe, te rešavanje granice na Dunavu, navodi zagrebački >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dnevnik i pozivajući se na svoja saznanja dodaje da je u tom smislu obaveštena i Kancelarija predsednika Srbije.

"Hrvatska predsednica insistira samo na tome da se tokom prve zvanične posete srpskog predsednika reši najmanje jedno otvoreno pitanje između dve zemlje kako sama poseta ne bi bila bez sadržaja", rečeno je Jutarnjem na Pantovčaku.

U kabinetu kažu da je Grabar-Kitarović i do sada insistirala na tome da svaka državna poseta ima kvalitetan sadržaj, s jasnim ciljem, svrhom i rezultatom.

"Nije uopšte sporno da je na redu da predsednik Nikolić poseti Zagreb i oko toga nema nikakvih tenzija. Poseata samo mora imati sadržaj i predsednica je to direktno rekla Tomislavu Nikoliću tokom kratkog susreta u Njujorku. Dakle, on to zna", kažu u kabinetu Grabar-Kitarović.

Na Pantovčaku, piše list, kažu da nitko nema ništa protiv Nikolićeva dolaska u Zagreb, nego obrnuto, ali da se svakako želi izbeći da poseta bude samo protokolarna.

Uostalom, kažu, Kolinda Grabar-Kitarović je i do sada izbjegavala susrete "reda radi" i uvek je insistirala na sadržaju i dnevnom redu na kojem su se našle najvažnije teme.

" Insistiranje na sadržaju i rešavanju barem jednog otvorenog pitanja samo je dobra osnova da Nikolićeva poseta Zagrebu bude uspešna i za Hrvatsku i za Srbiju", navodi Jutarnji pozivajući se na sagovornike u kabinetu hrvatske predsednice.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Zagreb tvrdi: Nema nikakvih uslova Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2016

ZAGREB - Kabinet Kolinde Grabar Kitarović negirao je da postoji pet uslova koje je navodno hrvatska predsjednica postavila srpskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću za dolazak u Zagreb, a pisanje pojedinih medija na tu temu ovih dana su nazvali medijskim spinovima bez pokrića, piše danas Jutarnji list,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.