Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb tvrdi: Nema nikakvih uslova Beogradu

ZAGREB - Kabinet Kolinde Grabar Kitarović negirao je da postoji pet uslova koje je navodno hrvatska predsjednica postavila srpskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću za dolazak u Zagreb, a pisanje pojedinih medija na tu temu ovih dana su nazvali medijskim spinovima bez pokrića, piše danas Jutarnji list, a prenosi Tanjug.

Nema nikakvog "paketa" od pet uslova, među kojima je riješavanje pitanja nestalih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << povratka imovine, kulturnog blaga i arhivske građe, te rješavanje granice na Dunavu, navodi zagrebački dnevnik i pozivajući se na svoja saznanja dodaje da je u tom smislu obaviještena i Kancelarija predsjednika Srbije.

"Hrvatska predsjednica insistira samo na tome da se tokom prve zvanične posjete srpskog predsjednika riješi najmanje jedno otvoreno pitanje između dvije zemlje kako sama posjeta ne bi bila bez sadržaja", rečeno je Jutarnjem na Pantovčaku.

U kabinetu kažu da je Grabar-Kitarović i do sada insistirala na tome da svaka državna posjeta ima kvalitetan sadržaj, s jasnim ciljem, svrhom i rezultatom.

"Nije uopšte sporno da je na redu da predsjednik Nikolić posjeti Zagreb i oko toga nema nikakvih tenzija. Posjeta samo mora imati sadržaj i predsjednica je to direktno rekla Tomislavu Nikoliću tokom kratkog susreta u Njujorku. Dakle, on to zna", kažu u kabinetu Grabar-Kitarović.

Na Pantovčaku, piše list, kažu da nitko nema ništa protiv Nikolićeva dolaska u Zagreb, nego obrnuto, ali da se svakako želi izbjeći da posjeta bude samo protokolarna.

Uostalom, kažu, Kolinda Grabar-Kitarović je i do sada izbjegavala susrete "reda radi" i uvijek je insistirala na sadržaju i dnevnom redu na kojem su se našle najvažnije teme.

" Insistiranje na sadržaju i riješavanju barem jednog otvorenog pitanja samo je dobra osnova da Nikolićeva posjeta Zagrebu bude uspješna i za Hrvatsku i za Srbiju", navodi Jutarnji pozivajući se na sagovornike u kabinetu hrvatske predsjednice.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.