Izvor: S media, 20.Nov.2012, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić i Pelević: Predsedniče, spreči stvaranje granice sa Kosovom! (VIDEO)

Poslanici Skupštine Srbije Marko Jakšić i Borislav Pelević pozvali su danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da spreči primenu sporazuma kojim će, kako kažu, biti uspostavljena granica izmedju Srbije i Kosova. Oni su, takodje, najavili pasivan otpor Srba sa severa pokrajine u slučaju da sporazum ipak bude primenjen.

- Srbi sa severa Kosova pružiće veliki i pasivan otpor >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << primeni sporazuma Beograda i Prištine o integrisanom upravljanju granicama, jer to znači priznanje Kosova kao albanske države - rekao je Jakšić. - Srbi sa severa pokrajine pozivaju predsednika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Ivicu Dačića, da dodju na Kosovo i da im objasne šta znači taj sporazum. Ako se to ne desi, Srbi će doći u Beograd!

"Možda budu i barikade"

Upitan da li će Srbi sa severa Kosova od 10. decembra, kada se očekuje primena sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnom linijom početi barikade, Jakšić je rekao da će o vidu otpora odlučiti odbornici četiri opštine sa severa Kosova.

- Protekla tri meseca smo tražili prijem kod Tomislava Nikolića, ali nas nije primio - rekao je Jakšić i optužio sadašnju vlast da se "krije" iza sporazuma koje je u Briselu s delegacijom Prištine postigao prethodni šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Pelević: Nisu administrativne linije, već granica!

Samostalni poslanik Borislav Pelević rekao je da i sadašnja vlast kao i prethodna "laže" gradjane govoreći da je reč o sporazumu o integrisanom upravljanju administrativnim linijama, iako je u stvari, kako tvrdi, reč o upravljanju granicama.

- Radi se o postavljanju granice izmedju takozvane Republike Kosovo i Srbije. Ne čudi što je prethodna vlast lagala, ali sadašnja ne čini ništa da tu laž razotkrije - rekao je Pelević.

Jakšić i Pelević su pozvali poslanike Skupštine Srbije sa Kosova da se usprotive primeni sporazuma o integrisanom upravljanju granicama, jer, kako kažu, vodi priznanju Kosova.

(Beta)

Foto: Media centar, Beograd
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.