Jahjaga: Spremna sam za Nikolića

Izvor: B92, 08.Jul.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Spremna sam za Nikolića

Priština -- Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da je spremna za razgovore sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

"Mi jedino kao legalni i legitimni lideri naših država, izražavajući volju naših građana, možemo razgovarati. I kroz taj razgovor naći čvrsta i postojana rešenja, koja znače i mir i stabilnost u regiji i šire", kazala je Jahjaga u intervjuu za današnji novosadski "Dnevnik".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dodala je da Kosovo želi da novi lideri Srbije prihvate realnost i što pre priznaju Republiku Kosovo, i da kao dve susedne države uspostave diplomatske odnose i sarađuju na putu evroatlantskih integracija.

Jahjaga je ocenila da se sporazumi koji su proizvod dijaloga Prištine i Beograda sporo sprovode, zbog toga što srpska strana nije voljna da ostvaruje ono što je dogovoreno.

Prema njenim rečima, od Beograda se očekuje da podigne nivo dijaloga o pitanjima ratne odštete, zatim nestalih lica, suđenja za ratne zločine.

"Lideri Srbije do sada se nisu javno izjasnili po tim pitanjima", kazala je Jahjaga.

Ona je odbacila zahteve Srba sa severa Kosova da ostanu deo Srbije I kazala da slobodno izražena volja građana ne podrazumeva da svaka opština ili svako selo ima pravo na samoopredeljenje i otcepljenje.

"Samo možete pretpostavljati što bi bilo od države Srbije ako se princip samoopredeljenja spusti na takav nivo", kazala je Jahjaga.

Izrazila je uverenje da će Kosovo ubrzo ispuniti sve uslove iz mape puta, koji su neophodni da bi i građani Kosova mogli da putuju u EU bez viza.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga: Spremna sam za sastanak s Nikolićem

Izvor: S media, 08.Jul.2012

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je izjavila da Kosovo želi da novi lideri Srbije prihvate realnost i što pre priznaju Republiku Kosovo, i da kao dve susedne države uspostave diplomatske odnose i saradjuju na putu evroatlantskih integracija..."Mi jedino kao legalni i legitimni lideri naših država,...

Nastavak na S media...

Jahjaga poziva Nikolića na razgovor

Izvor: Kurir, 08.Jul.2012

Kroz taj razgovor trebalo naći čvrsta i postojana rešenja, za dobrobit naših građana i naših država, ali koja znače i mir i stabilnost u regiji i šire, rekla je Jahjaga..BEOGRAD - Kosovska predsednica Atifete Jahjaga izjavila je danas da je spremna da razgovara sa predsednikom Srbije Tomislavom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.