Jahjaga: Nikolić se vratio poznatoj retorici

Izvor: Akter, 10.Jun.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Nikolić se vratio poznatoj retorici

Kabinet predsednice Kosova Atifete Jahjaga saopštio je danas da je rečnik koji je predsednik Srbije Tomislav Nikolić koristio na skupu u Budvi predstavlja povratak već poznaj retorici

"Ogorčen zbog činjenica koje su iznete pred njim i ravnopravnim tretmanom koji Republika Kosovo ima na svakom regionalnom forumu, predsednik Nikolić se vratio već poznatoj retorici, izazivajući paradoksalnu situaciju", piše u sapštenju iz kabineta Atifete Jahjaga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Nikolić je u Budvi, na marginama Samita lidera "Brdo-Brioni procesa", prema pisanju "Večernjih novosti" poručio Atifeti Jahjagada "ne umišlja" da predvodi neku mladu državu, jer "Kosovo to nikada neće postati), kao i da kosovski Albanci ne ispunjavaju dogovoreno u Briselu i da bi trebalo da se promene na vreme i sa Srbima naprave pravi dogovor umesto "što umišljaju da su država koju pola čovečanstva ne priznaje".

"Dok je on (Nikolić) govorio o Kosovu kao državi koja ne postoji i problemima koje je imao sa predsednicom Jahjaga o predstavljanju Republike Kosovo, predsednica Jahjaga je sedela za istim stolom sa svim ostalim kolegama iz regiona i predsednikom Austrije Hajncom Fišerom, predstavnicima zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova da bi razgovarali o regionalnoj saradnji i o strateškim planovima da region postane deo infrastrukturne i energetske karte EU", nadi se u saopštenju kabineta kosovske predsednice.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kabinet predsednice Kosova: Nikolić se vratio poznatoj retorici

Izvor: Blic, 10.Jun.2015

Kabinet predsednice Kosova Atifete Jahjaga saopštio je danas da je rečnik koji je predsednik Srbije Tomislav Nikolić koristio na skupu u Budvi predstavlja povratak već poznatoj retorici..."Ogorčen zbog činjenica koje su iznete pred njim i ravnopravnim tretmanom koji Republika Kosovo ima na svakom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.