Hitno srušiti tri nelegalne kuće Tomislava Nikolića

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hitno srušiti tri nelegalne kuće Tomislava Nikolića"

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj obavestio je javnost da su aktivisti radikala, predvođeni predsednikom Izvršnog odbora i potpredsednikom Narodne skupštine Vjericom Radetom, pre nekoliko dana sprečili rušenje nedovršene privatne porodične kuće u naselju Ledine, opština Novi Beograd.

Šešelj je istakao da se srpski radikali zalažu za poštovanje zakona, ali da nema pravičnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pravnog poretka i principa zakonitosti u državi u kojoj prilikom kršenja zakona ne dođu na udar prvo najviši državni funkcioneri, pa onda obični građani. On je naveo da nikome ništa ne bi smelo da se ruši u Srbiji dok se ne sruše tri nelegalne kuće Tomislava Nikolića na Novom Beogradu u zaštićenom pojasu reke Save, gde je apsolutno zabranjena bilo kakva gradnja.

- Tomislav Nikolić je svoje kuće sazidao na državnoj zemlji koju je protivpravno uzurpirao, a ljudi čiju kuću su hteli da sruše su zidali na sopstvenoj zemlji. Nisu pribavili građevinsku dozvolu, a za to je odgovorna Skupština grada koja već decenijama nije donela detaljni urbanistički plan, pa ne može da izda građevinsku dozvolu za područje Ledina, gde postoje uslovi isključivo za individualnu stambenu izgradnju - kaže Šešelj.

- Srpska radikalna stranka poziva sve građane Srbije koji se nađu u sličnoj situaciji da se organizuju, da obaveste srpske radikale da im u tome pomognu i da spreče rušenje bilo kog objekta u vlasništvu građana dok se ne poruše privatni objekti Tomislava Nikolića podignuti na državnoj zemlji. Ovakav vid građanskih protesta neophodan je da bi se konačno uspostavila pravda i efikasan pravni poredak u Srbiji - završava lider radikala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hitno srušiti tri nelegalne kuće Tomislava Nikolića

Izvor: Cafe.ba, 08.Sep.2016

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj obavestio je javnost da su aktivisti radikala, predvođeni predsjednikom Izvršnog odbora i potpredsednikom Narodne skupštine Vjericom Radetom, prije nekoliko dana sprečili rušenje nedovršene privatne porodične kuće u naselju Ledine, opština...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.