Fruška gora zaklanja Suboticu

Izvor: B92, 17.Jun.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fruška gora zaklanja Suboticu"

Novi Sad -- Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio je da nije bio na spisku pozvanih nainauguraciju predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

U protekle dve godine predstavnike nacionalnih manjina nije primio ni bivši predsednik Srbije Boris Tadić niti premijer Mirko Cvetković, dodao je Korhec.

Korhec je u autorskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članku za novosadski "Mađar so" napisao da na Nikolićevu inauguraciju nisu bili pozvani ni predstavnici izabranih saveta ostalih nacionalnih manjina.

"Ovome bih mogao i da se radujem, budući da oni koji me poznaju znaju da se klonim protokolarnih događaja, a stajanje u dugom redu po sparnoj vrućini ne može da kompenzuje ni svečanost događaja, ni ponuđena predsednička prepečenica, niti srbijanske đakonije sa pršutom", napisao je Korhec.

Dodao je da su u međuvremenu i u Mađarskoj u proteklom periodu inaugurisani jedan premijer i dva predsednika i naveo da je na te događaje, zajedno sa mađarskim rukovodiocima drugih regija, bio dosledno pozivan.

"Pomenuću kao zanimljivost da se grad Subotica, sedište Nacionalnog saveta Mađara, nalazi na istoj razdaljini od Beograda i Budimpešte, sa oba glavna grada nas povezuje autoput, a izgleda da ipak, iz pravca Beograda, Suboticu zaklanja Fruška Gora", naveo je Korhec.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Autoput

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korhec: Nisam bio pozvan na inauguraciju Nikolića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2012

NOVI SAD -..Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio je da nije bio na spisku pozvanih na inauguraciju predsednika Srbije Tomislava Nikolića i dodao da u protekle dve godine predstavnike nacionalnih manjina nije primio ni bivši predsednik Srbije Boris Tadić niti premijer Mirko Cvetković...Korhec...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kad Fruška Gora zaklanja...

Izvor: Magyar Szó, 18.Jun.2012, 04:37

U prisustvu blizu hiljadu zvanica svečano je inaugurisan novi predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić. Kao činjenicu konstatujem da nisam bio na dugačkom spisku pozvanih, kao ni predsednici izabranih samouprava ostalih nacionalnosti. Ovome bih mogao i da se radujem, budući da oni koji me poznaju...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.