File u pismu Nikoliću: Srbiju čekaju teški ekonomski izazovi

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File u pismu Nikoliću: Srbiju čekaju teški ekonomski izazovi

Doskorašnji evropski komesar za proširenje Štefan File ohrabren je ambicioznim ekonomskim ciljevima Vlade Srbije, poručuje da će put ka Evropskoj uniji i dalje biti zahtevan proces, a predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću zahvaljuje na podršci evropskoj perspektivi zemlje.
Ta podrška je, navodi File u pismu predsedniku Nikolicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << značila da je Srbija spremna da odlučno ide ka Evropskoj uniji u izazovnim uslovima i dodaje da je impresioniran dostignućima Srbije u ovim teškim vremenima. "Ko bi pre pet godina mogao i da zamisli da će nas prijava Srbije za članstvo u Evropskoj uniji do ovde dovesti u procesu pristupanja", naveo je u pismu File, a saopštila preš služba predsednika.

File upozorava na teške ekonomske izazove koji čekaju Srbiju, koji će, dodaje, zahtevati hrabrost i odlučnost kako političkog vrha, tako i građana, ali navodi i da je ohrabren ambicioznim ekonomskim ciljevima koje je Vlada Srbije sebi zacrtala u tom pogledu…



Zahvaljujući Nikoliću na odličnoj saradnji, File je ocenio da je u toku proteklih pet godina Evropska komisija ojačala kredibilitet politike proširenja i unapredila svoju sposobnost prilagođavanja, tako što je obezbedila veću usredsređenost na sprovođenje fundamentalnih reformi u ranoj fazi procesa proširenja.

Uveren da će Srbija uspeti da odgovori na ključne izazove i nastaviti da igra vodeću ulogu u regionu Zapadnog Balkana, doskorašnji evropski komesar želi Srbiji, ali i predsedniku Nikoliću uspeh u daljoj realizaciji zajedničkog evropskog poduhvata.

"Evropska komisija će i dalje biti snažan i pouzdan partner Vaše zemlje na daljem putu Srbije ka Evropskoj uniji", naveo je File, koji je na kraju pisma Nikoliću, kao poseban izraz prijateljstva, svojeručno napisao:

"Zajedno smo prešli dugačak put od prvog susreta u Briselu, i svih ovih godina sam uvažavao Vaše poverenje i otvorenost. Nadam se da će nam se putevi ponovo ukrstiti u budućnosti".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.