Ešton: Pred Nikolićem teške odluke

Izvor: B92, 28.Sep.2012, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Pred Nikolićem teške odluke

Brisel -- Šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton izjavila je posle susreta s Tomislavom Nikolićem da Beograd treba hrabro da se upusti u dijalog s Prištinom.

Ona je dodala da su pred Nikolićem "neke teške odluke".

"Visoka predstavnica je ohrabrila vlasti da nastave s reformama i naporima ka integraciji u EU", kaže se u saopštenju za medije koje je danas poslato iz kabineta Ketrin Ešton.

U istom saopštenju se poručuje i da su "koraci ka vidljivom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i održivom poboljšanju odnosa sa Kosovom" od ključnog značaja za početak pregovora Srbije o pridruživanju EU.

Eštonova je naglasila potrebu da se Beograd hrabro upusti u dijalog s Prištinom i ohrabrila predsednika Nikolića da se pripremi da donese "neke teške odluke", navodi se u saopštenju.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost je pozdravila napredak koji su nove vlasti u Srbiji načinile na polju primene dosad postignutih sporazuma u dijalogiu.

Eštonova je s Nikolićem razgovarala juče, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eštonova: Nikolić da se pripremi za teške odluke

Izvor: Blic, 28.Sep.2012

Šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton izjavila je posle susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da Beograd treba hrabro da se upusti u dijalog sa Prištinom i da su pred Nikolićem "neke teške odluke"..."Visoka predstavnica je ohrabrila vlasti da nastave sa reformama i naporima ka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.