Energetika glavna tema sastanka u Sočiju

Izvor: RTS, 29.Avg.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetika glavna tema sastanka u Sočiju

Glavna tema sastanka predsednika Tomislava Nikolića i Vladimira Putina 11. septembra u Sočiju biće energetska pomoć Srbiji, najavio ambasador Konuzin.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin rekaoa je da će glavna tema sastanka predsednika Srbije i Rusije, Tomislava Nikolića i Vladimira Putina, biti energetska pomoć Srbiji.

Konuzin je novinarima u Kraljevu rekao da će se na ovom sastanku 11. septembra u Sočiju odrediti satrateška >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnja Rusije i Srbije.

"Potrebno je da se dogovorimo u kom pravcu ćemo strateški sarađivati narednih godina i očekujem da će se energetika kao najpotrebnija Srbiji potvrditi kao prioritet, jer je to sfera koja u Rusiji ima najviše mogućnosti. Naš zadatak je da saradnja u energetici bude podignuta na najviši nivo", naveo je Konuzin.

On je rekao da će zadatak Rusije, osim obezbeđivanja savremenih energenata za Srbiju, biti i realizacija nove generacije projekata.

"Od uvoznika struje, Srbija će postati izvoznik i takvom saradnjom bismo imali zajedničku dobit", izjavio je Alesandar Konuzin i naveo da je infrastruktura "drugi pravac saradnje Rusije i Srbije".

"Prošle nedelje, ovde je boravila visoka delegacija Ruske železnice, i posle pregovora postalo je jasno da smo na novom nivou realizacije konkretnih projekata koji su već usaglašeni", rekao je Konuzin.

On je ukazao da je oblast poljoprivrede treći pravac u kome će se azvijati saradnja Rusije i Srbije, za šta je potrebno uključivanje anjih poljoprivrednih proizvođča uz pomoć lokalnih samouprava, nadležnih za trgovinu i ekonomiju, i ambasada.

"Pročitao sam da u Srbiji 800.000 porodica zavisi od poljoprivrede i koliko ih uključimo trgovinsku razmenu sa Rusijom, znači da rešavamo njihov život, a sve što Srbija proizvodi u sferi poljoprivrede potrebno je ruskom tržištu", rekao je Konuzin.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.