Dušan Petrović pozvao Nikolića da prekine štrajk

Izvor: Blic, 20.Apr.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Petrović pozvao Nikolića da prekine štrajk

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede i trgovine i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović pozvao je večeras predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu i žeđi i ocenio da je taj štrajk loša politička odluka.

"Mislim da su ljudi koji se nalaze oko Tomislava Nikolića doneli pogrešnu odluku, podržavajući ga u neadekvatnoj političkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meri", rekao je Petrović za TV B92.

Tomislav Nikolić štrajkuje glađu i žeđi pet dana, od subote, zahtevajući prevremene poslaničke izbore.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da se Nikoliću izađe u susret i otvori istinski dijalog sa opozicijom, Petrović je kazao da ne vidi da postoji suštinski razlog da se razgovara na drugačiji način o temi o kojoj je Nikolić zauzeo poziciju takvu kakvu jeste, ....oko datuma raspisivanja izbora.

''Mislim da dijalog sa opozicijom postoji sve vreme, a i predsednik je nekoliko puta razgovarao sa Nikolićem'', rekao je Petrović.

On je naveo da sa opozicionim strankama imaju otvorene razgovore, iako imaju različite poglede i različita politička stanovišta.

''Ne postoji ništa prirodnije i bolje, nego kada dođe vreme da na izborima utvrdimo čija politika ima podršku. Sigurna sam da će se sve ove stvari koje radimo da život pomerimo na bolje, pokazati u narednim mesecima i da nećemo imati neke političke promene posle sledećih izbora'', zaključio je Petrović.

Povezane vesti: Valjevo: Odbornici Nove Srbije okončali štrajk glađu Drašković: Mnogo je onih koji žele Nikolićevu smrt Verski analitičari o Nikoliću: Pričest je uzimanje hleba i vode Protesti podrške Nikoliću u nekoliko gradova Srbije Glađu i žeđu do neopredeljenih
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.