Dobri odnosi Srbije i Indonezije

Izvor: RTS, 05.Jun.2013, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobri odnosi Srbije i Indonezije

Bilateralni odnosi Srbije i Indonezije su izuzetno dobri, ali u oblasti ekonomije moraju da se poboljšaju, ocenio predsednik Srbije Tomislav Nikolić prilikom sastanka sa predsednikom Predstavničkog doma parlamenta Indonezije Marzuki Alijeom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je prilikom sastanka sa predsednikom Predstavničkog doma parlamenta Indonezije Marzuki Alijeo rekao da su bilateralni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosi dve zemlje izuzetno dobri, ali da u oblasti ekonomije moraju da se poboljšaju.

Nikolić je rekao da postoje brojni razlozi da dve zemlje još više sarađuju i zahvalio na principijalnoj podršci Indonezije u vezi teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

"Problem Kosova i Metohije želimo da rešimo mirnim putem i dijalogom i puno nam znači podrška naših prijatelja iz Indonezije" rekao je predsednik Srbije, podsetivši svog sagovornika da Srbija sa punim pravom očekuje datum za otpočinjanje pregovora sa EU, jer je ispunila sva očekivanja koja su pred nju postavljena.

Marzuki Alie, šef parlamentarne delegacije Indonezije, zahvalio se na toplom gostoprimstvu i istakao da njegova zemlja ceni i uvažava razvoj naših odnosa u vreme osnivanja pokreta nesvrstanih.

"Bilateralna saradnja je na uzlaznoj putanji" rekao je šef parlamentarne delegacije Indonezije, naglasivši da postoje mnogi aspekti saradnje koji su već uspešno realizovani.

Marzuki Alie je podsetio da Indonezija ima veoma izraženo interesovanje za ulaganje u Srbiju.

"Jedna od vodećih kompanija u oblasti proizvodnje hrane Indofud istražuje mogućnosti da investira 20 miliona evra, sa ciljem da izgradi vodeći regionalni centar, za proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda", sa sedištem u Srbiji, istakao je Alie.

Kako je naglasio, Indonezija će i dalje podržavati nastojanja Srbije da se u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, mirnim putem i dijalogom, dođe do pravednih rešenja.

Na sastanku je konstatovano da su mogućnosti za saradnju neiscrpne i da kroz intenziviranje i konkretizaciju saradnje treba omogućiti narodima dve prijateljske zemlje da bolje žive i imaju prosperitetnu budućnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.