Digitalizacija srpskih knjiga u biblioteci u Sankt Peterburgu

Izvor: RTS, 14.Okt.2016, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalizacija srpskih knjiga u biblioteci u Sankt Peterburgu

Svih 370 knjiga na srpskom jeziku koje se nalaze u Nacionalnoj biblioteci u Sankt Peterburgu biće digitalizovano i stavljeno na internet, javio je "Sputnjik".
Digitalizaciju knjiga je predložio direktor biblioteke predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koji je taj predlog prihvatio.
"Ne mogu da vam opišem strahopoštovanje koje osećam dok prvi, moguće i poslednji put gledam srpske knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje vi čuvate s ljubavlju. Kad bi više Srba moglo da oseti ovo uzbuđenje, shvatili bi zašto volim i poštujem vašu zemlju Rusiju", napisao je Nikolić u knjigu počasnih gostiju u Ruskoj nacionalnoj biblioteci u Sankt Peterburgu.
Nikolić boravi u Sankt Peterburgu, gde je juče otvorio počasni konzulat Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.