Bozaj: Turska nema novih predloga za izmirenje islamskih zajednica

Izvor: RTS, 09.Jan.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bozaj: Turska nema novih predloga za izmirenje islamskih zajednica

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj izjavio je da Ankara nema novih predloga za ujedinjenje dve islamske zajednice u Srbiji.
Bozaj je u intervjuu dnevnom listu Danas pojasnio da je to pitanje pomenuo predsednik Srbije Tomislav Nikolić u susretu sa premijerom Turske Ahmetom Davutogluom.
Nikolić je na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Davutogluom rekao da se Srbija ne meša u odnose dve muslimanske zajednice u Srbiji, ali da Turska može da doprinese da se taj problem izgladi.
Prema oceni turskog ambasadora, Sandžaku su potrebni stabilnost i otvaranje novih radnih mesta, što bi donelo bolji život i prosperitet.
"Zato politički i verski lideri u regionu treba da se zalažu za stvarne interese naroda i prestanu sa sukobima", zaključio je Bozaj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.