Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojkotuju Dulića, ali ne i Narodnu skupštinu

BEOGRAD - Nijedan predstavnik SRS nije se juče pojavio na konsultacijama koje je predsednik dosadašnjeg saziva Skupštine Oliver Dulić održao sa parlamentarnim strankama. Napominjući da se on video sa Tomislavom Nikolićem proteklih dana i da ga je obavestio o detaljima konstitutivne sednice, Dulić je rekao da ne zna razlog zašto predstavnici SRS-a juče nisu došli.

Jučerašnji izostanak radikala ostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je prostor za spekulacije koje su proteklih dana kolale medijima - da bi se lako moglo dogoditi da jedna od dve najjače stranke ne verifikuje svoje mandate, što bi automatski blokiralo rad Skupštine, s obzirom na to da je parlament konstituisan onda kada svoje mandate overi najmanje dve trećine poslanika. A onda bi se išlo na nove izbore.

Ipak, zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić juče nas je uveravao da će se 78 poslanika radikala sutra pojaviti u Skupštini i verifikovati svoje mandate.

Upitan zašto niko od radikala juče nije prisustvovao konsultacijama kod Dulića, Nikolić je rekao da u tome ne treba tražiti nekakvu pozadinu, te da bi otišao na konsultacije da ih je zakazao najstariji poslanik koji će rukovoditi skupštinom - Jovan Krkobabić.

- Zašto on nije sazvao konsultacije? Ko je uopšte Dulić i zašto bi neko iz SRS-a morao da se odazove pozivu čoveka koji više nema nikakvu funkciju? Nisam otišao jer nismo imali o čemu da razgovaramo. Sednica je zakazana, zna se šta je dnevni red. Dulić nema nikakvih ingerencija, on je samo bivši predsednik parlamenta. Pa i ja sam bio predsednik Skupštine. Znači, mogao sam i ja da sazovem konsultacije - kategoričan je Nikolić.

Inače, ne bude li do sutra dogovorena skupštinska većina, kako je rekao Dulić, posle verifikacije poslaničkih mandata, uslediće pauza u radu konstitutivne sednice. Sednica će, kako je objasnio, biti nastavljena kada se bude znalo ko će biti predsednik i potpredsednici Skupštine. Sutrašnjom sednicom će predsedavati najstariji poslanik Jovan Krkobabić iz PUPS-a.

Funkcioner DSS-a Miloš Aligrudić ne veruje, kako je rekao, da će na sutrašnjoj sednici biti biran i novi predsednik.

Upitan da li je na konsultacijama bilo reči o parlamentarnoj većini, Aligrudić je rekao da nije jer "očigledno ne postoji odgovor o tom pitanju".

On je rekao i da pauza u radu konstitutivne sednice može da potraje do 90 dana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.