Antić: Rešenje je da platforma dobije zvaničnu formu

Izvor: Glas javnosti, 27.Dec.2012, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Rešenje je da platforma dobije zvaničnu formu

BEOGRAD - Savetnik predsednika Republike Oliver Antić izjavio je danas da bi stav iz platforme o Kosovu i Metohiji trebalo da dobije zvaničnu formu kroz skupštinsku rezoluciju i da što više bude zasnovan na međunarodnom pravu.

Antić je rekao da je platforma o Kosovu i Metohiji bitna i da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić formulisao tu platformu, polazeći upravo od međunarodnog prava, "gde smo najjači".

"Rešenje je da naš stav iz platforme dobije zvaničnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << formu kroz skupštinsku rezoluciju", naglasio je Antić.

Antić je istakao da je bio očekivan "spoljašnji napad" na platformu, ali da iznenađuju besmisleni napadi od unutrašnjih političkih faktora gde se tvrdi da je ono što je u tom dokumentu predloženo navodno protivustavno.

Antić je citirao drevnog kineskog filozofa Konfučija koji je rekao da "ako je narod ujedinjen, ne možeš ga nazvati malim narodom", misleći na politički aspekt.

Antić, koji je i novi šef srpske grupe za sukcesija, rekao je da postoji srpska posedna imovina koju je dobio kralj Petar Prvi Karađorđević u Parizu.

On je istakao je da Srbija uopšte nema ambasadu u važnoj zemlji kao što je Čile, koja je data Hrvatskoj i da je potrebno otvoriti ambasadu u Venecueli, koja je, takođe, bitna država.

Antić je istakao da je sramota da Srbija nema ambasadu, iako ima zgradu, u Zimbabveu, a to je jedina država koja je sakupila hrabrost da bude protiv sankcija prema našoj zemlji.

Antić je ranije najavio da će Beograd tražiti reviziju nekih već postignutih dogovora o deobi imovine bivše Jugoslavije, navodeći da su prethodne vlasti činile neke "apsurdne kompromise".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić: Platforma bi trebalo da dobije zvaničnu for

Izvor: Akter, 27.Dec.2012

Savetnik predsednika Republike Oliver Antić izjavio je da bi stav iz platforme o KiM trebalo da dobije zvaničnu formu kroz skupštinsku rezoluciju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.