Andrejić o nepojavljivanju Nikolića: Toma, ko to beše?

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2017, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrejić o nepojavljivanju Nikolića: Toma, ko to beše?

Novinar Danasa Božidar Andrejić izjavio je u Novom danu da ga nije iznenadio nedolazak na proslavu devetog rođendana Srpske napredne stranke (SNS) bivšeg predsednika stranke i njenog osnivača Tomislava Nikolića.

"Nije me iznenadilo zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Tomislava Nikolića, od kad se 'nagodio', nema u javnosti. Takođe, dolaze važni Kinezi ovih dana u zemlju, nedavno su bili sastanci na najvišem nivou, a šef kancelarije za saradnju sa istočnom hemisferom, Tomislav Nikolić, nigde nema vesti i prijema. Princip je: Toma, ko to beše?", rekao je on.

Govoreći o poruci predsednika SNS Aleksandra Vučića da ta stranka odnese ubedljivu pobedu na beogradskim izborima, Andrejić kaže da to lako može da se dogodi.

"Vučić se pozvao i na istraživanje i rekao da je u ovom trenutku najbolji rejting stranke ikad. Nije nemoguće, uz sve potencijalne pritiske, manipluacije, isključivanje druge strane iz medija i javnosti, mogućnost raspisivanja republičkih izbora i tako dalje", ocenjuje on.

Prema njegovom mišljenju, teza da više kolona razbija opoziciju ne mora da bude tačna ako izlaznost bude veća, a to je osnovni problem.

Andrejić smatra da bi kandidatura Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda bila "dvosekli mač".

"Mislim na mogućnost da bude izložen medijskoj torturi, čak mu prete i hapšenjem. Opozicija treba da razmišlja kako doći do što većeg broja odbornika i interesima građana, a ličnost potencijalnog kandidata za gradonačelnika nije najbitnija. Najbitnije je kako probuditi apstinente, što reče Sergej Trifunović, one koji četuju, lakjuju, a neće da dignu onu stvar iz fotelje", kaže Andrejić.

Govoreći o tome šta će na političkoj sceni doneti stranka Vuka Jeremića, Andrejić kaže da kao stranka centra, kako se programski deklariše, može da pomiri one s leve i desne strane i da apsorbuje deo centrističkog i desnog naboja postojećih stranaka.

"Kako će se ona realno postaviti zavisiće od rada na terenu. Programski ima koketeriju sa desnicom, nacionalizmom i to može da ima efekta", rekao je Andrejić i dodao da SNS pokazuje da je moguć nacionalizam i evropejstvo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bez Nikolića na rođendanu SNS: Toma, ko to beše?

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2017

Novinar Danasa Božidar Andrejić izjavio je da ga nije iznenadio nedolazak na proslavu devetog rođendana Srpske napredne stranke (SNS) bivšeg predsednika stranke i njenog osnivača Tomislava Nikolića...- Nije me iznenadilo zato što Tomislava Nikolića, od kad se "nagodio", nema u javnosti. Dolaze...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.