Umrla šesnaestomesečna devojčica

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 31.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla šesnaestomesečna devojčica

Beograd -- Na Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj preminula je šesnaestomesečna N.T, koja je bila u komi zbog posledica bakterijskog meningitisa.

Prema rečima ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, ministarstvo sprovodi inspekcijski nadzor i vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada u Domu zdravlja Novi Beograd i u klinici u Tiršovoj. Roditelji N.T. tvrde da je devojčica dospela u tako teško stanje jer nije adekvatno lečena.

Oni su naveli da su dete dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta dovodili u Dom zdravlja Novi Beograd sa visokom temperaturom, ali da su ih lekari vraćali kući smatrajući da je reč o virusnoj infekciji.

Devojčica je na kraju upućena na kliniku u Tiršovoj, gde je pala u komu i preminula.

Majka male N.T navela je i da su joj kasnije, načelnik i jedna od doktorki u Domu zdravlja Novi Beograd pokazali zdravstveni karton deteta u kojem su neki podaci precrtavani i dodavani novi.

Majka navodi da nije tačno da je urađena leukocitarna formula i da je nalaz bio uredan kako stoji u zdravstnvenom kartonu N.T.

"Nažalost, uprkos svim naporima zaposlenih u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj ulici, došlo je do smrtnog ishoda kod devojčice, zbog teške slike bakterijskog meningitisa”, rekao je za B92 ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

"Ja, pre svega, iskreno i duboko saučešće porodici i žaljenje. Ministarstvo zdravlja organizovalo je, i u toku je, i inspekcijski nadzor, kao i vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada i u Domu zdravlja Novi Beograd, i u Dečjoj klinici u Tiršovoj”, podsetio je on.

"Na osnovu rezultata inspekcijskog nadzora i vanredne kontrole kvaliteta stručnog rada, u skladu sa zakonskim ovlašećenjima, biće preduzeti dalji koraci. To znači, ukoliko bude bilo potrebno, dostavljanje materijala Tužilaštvu, ako ima elemenata za tu vrstu odgovornosti, Komori svakako, za utvrđivanje propusta u etičkoj dimentiji i sve ono što zakon predviđa”, kazao je ministar.

Uprava Univerzitetske dečje klinike je saopštila da je šesnaestomesečna N.T. preminula i pored maksimalnog ljudskog i stručnog angažovanja osoblja iz Tiršove.

"Okolnosti vezane za bolest deteta već su više dana predmet ispitivanja vanrednog stručnog nadzora Zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja o čijim nalazima će javnost biti uskoro obaveštena", navodi se u saopštenju.

Uprava Univerzitetske dečje klinike, porodici preminulog deteta uputila je izraze najdubljeg saučešća.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla beba koja je bila u komi

Izvor: Mondo, 31.Maj.2009

Ministar zdravlja izjavio je da je šesnaestomesečna N.T, obolela od bakterijskog meningitisa, danas preminula i pored napora lekara klinike u Tiršovoj da joj spasu život. Roditelji N.T. tvrde da je devojčica dospela u tako teško stanje jer nije adekvatno lečena.

Nastavak na Mondo...

Preminula šesnaestomesečna beba

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2009

Na Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj preminula šesnaestomesečna N.T, koja je bila u komi zbog posledica bakterijskog meningitisa

Nastavak na Večernje novosti...

Preminula šesnaestomesečna devojčica, ministar najavio istragu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2009

BEOGRAD - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da je šesnaestomesečna N.T, obolela od bakterijskog meningitisa, danas preminula i pored intenzivnih napora lekara klinike u Tiršovoj da joj spasu život..."Želim da, pre svega, izrazim najdublje saučešće i žaljenje porodici",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Umrla beba obolela od meningitisa

Izvor: RTS, 31.Maj.2009

Beba koja je bila u komi zbog posledica bakterijskog meningitisa preminula je i pored intenzivnih napora lekara da joj spasu život, saopštila Univerzitetska klinika u Tiršovoj. ..Uprava Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj potvrdila je da je danas preminula šesnaestomesečna pacijentkinja N.T....

Nastavak na RTS...

Umrla zbog nemara lekara

Izvor: Kurir, 01.Jun.2009, 10:37

BEOGRAD - I poslednja nada Zorane i Dušana Tešića da će se njihovo dete izboriti sa bolešću potonula je juče, kada su im lekari Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj saopštili da je njihova šesnaestomesečna ćerka N. T. - koja je hitno primljena u ovu bolnicu posle dve pogrešno postavljene...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.