Sporazum o saradnji ministarstva zdravlja i SZO

Izvor: S media, 16.Sep.2009, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o saradnji ministarstva zdravlja i SZO

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio da je sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Markom Danzonom potpisao novi sporazum o saradnji Srbije i te organizacije za period od 2010. do 2011. godine.

"Sporazumom su predvidjene četiri najvažnije oblasti saradnje u naredne dve godine", izjavio Milosavljević koji učestvuje na 59. zasedanju SZO u Kopenhagenu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />On je kazao da se sporazum odnosi na jačanje osnovnih funkcija zdravstvenog sistema, podršci strategiji za kontrolu masovnih nezaraznih bolesti u Srbiji, kao i pripremi za krizne i vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, sporazum predvidja i aktivnosti koje se tiču analize socijalnih sistema zdravlja, posebno jačanje pravednosti i dostupnosti zdravstvenih usluga bez obzira na socijalno stanje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.