Smene u KCS: Smenjen i Tomica Milosavljević

Izvor: NaDlanu.com, 07.Feb.2013, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smene u KCS: Smenjen i Tomica Milosavljević

U poslednjih nekoliko dana smenjena su tri direktora klinika u Kliničkom centru Srbije, izjavio je direktor ove zdravstvene ustanove prof. Miljko Ristić. Jedan od smenjenih je bivši višegodišnji ministar zdravlja Tomica Milosavljević koji je do skora bio direktor Klinike za gastroenterologiju.

Ristić je kazao da je smenjen direktor Klinike za kardiologiju prof. Petar Seferović zbog mobinga, a dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je preuzeo njegov doskorašnji zamenik prof. Goran Milašinović."Profesor Seferović je smenjen zbog mobinga, jer su pristigle dve pritužbe medicinskih sestara", naglasio je Ristić javlja Tanjug.Smenjen je i direktor Klinike za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju prof. Milan Todorović i na njegovo mesto postavljen je prof. Milan Jovanović."Prof. Todorović je abdominalni hirurg i nelogično je da vodi ovu zdravstvenu ustanovu. To bi bilo isto kao kada bih ja, kardiohirurg, vodio ginekologiju, i to je bio razlog za njegovu smenu", objasnio je Ristić.Direktor Klinike za gastroenterologiju više nije bivši ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević, već je na njegovo mesto postavljena prof. Mirjana Savić-Perišić.Na poslednjoj sednici Upravnog odbora prof. Miljko Ristić, koji je do sada bio v.d. direktor Kliničkog centra Srbije, izabran je za direktora ove ustanove, ali izbor mora da potvrdi i Vlada Srbije.Ovo nisu prve promene u KCS od kad je postavljeno novo rukovodstvo.Ranije su promenjena tri direktora.Novosti,Tanjug

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.