Prekršajna prijava zvog incidenta u Urgentnom centru

Izvor: Studio B, 23.Avg.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajna prijava zvog incidenta u Urgentnom centru

Beogradska policija podnela prekršajnu prijavu protiv A.J., koji se tereti da u Urgentnom centru, sa svojom sestrom, majkom dvogodišnje pacijentkinje, fizički napao anesteziologa Irenu Jozdić.

A.J. se tereti da je sa svojom sestrom, majkom dvogodišnje pacijentkinje, fizički napao i povredio anesteziologa Irenu Jozdić, a ostalim lekarima pretio i vređao ih dok su pomagali njihovoj bolesnoj devojčici.

Ministar zdravlja obišao devojčicu i povređenu doktorku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević ocenio je da nedopustivi incidenti poput "nemilog događaja u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije" ugrožavaju pacijente i ne idu u prilog ni pacijentima ni lekarima.

U saopštenju Ministarstva zdravlja povodom incidenta u kome je povređena jedna lekarka Urgentnog centra navedeno je da je Milosavljević danas obišao devojčicu koja se oporavlja pod nadzorom osoblja Neurohirurške klinike KCS, kao i doktorku Irenu Jozić koja je na kućnom lečenju posle zadobijenih povreda.

Ministar je sa doktorkom razgovarao o problemu poverenja između lekara i pacijenta i izrazio uverenje "da građani u zdravstvenim ustanovama širom Srbije prepoznaju napore koje preduzimaju zdravstveni radnici u svakodnevnom radu", navelo je Ministarstvo.

Urgentni centar je juče saopštio da je anesteziolog Irena Jozić povređena tokom reanimacije jedne bebe kada su je fizički napali majka i ujak deteta.

Lekarska komora Srbije pozvala je Ministarstvo zdravlja i parlament Srbije da što pre usvoje zakon o lekarstvu, kojim bi lekari stekli status službenog lica po ugledu na tužioce i sudije.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar osudio incident u Urgentnom centru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2010

BEOGRAD -..Povodom jučerašnjeg incidenta tokom zbrinjavanja dvogodišnje devojčice u Urgentom centru Kliničkog centra Srbije, ministar zdravlja Tomica Milosavljević obišao je danas devojčicu koja se oporavlja pod nadzorom zdravstvenih radnika Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije, koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Milosavljević: Incidenti ugrožavaju pacijente

Izvor: S media, 23.Avg.2010

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević ocenio je danas da nedopustivi incidenti poput "nemilog dogadjaja u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije" ugrožavaju pacijente i ne idu u prilog ni pacijentima ni lekarima...U saopštenju Ministarstva zdravlja povodom incidenta u kome je povredjena...

Nastavak na S media...

Devojčica u stabilnom stanju, doktorka na kućnom lečenju

Izvor: Politika, 24.Avg.2010, 00:05

Policija podnela prekršajnu prijavu protiv A. J., koji se tereti da je sa sestrom, majkom pacijentkinje, povredio anesteziologa Urgentnog centra KCS ..Anesteziolog Irena Jozdić, iz Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, koja je povređena u prekjučerašnjem incidentu u sali za reanimaciju ove...

Nastavak na Politika...

Prekršajna za napadača na doktorku

Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2010

BEOGRAD - Beogradska policija podnela prekršajnu prijavu protiv A.J., koji se tereti da u Urgentnom centru, sa svojom sestrom, majkom dvogodišnje pacijentkinje, fizički napao anesteziologa Irenu Jozdić...Posle jučerašnjeg incidenta u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, beogradska policija...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.