Izvor: Beta, 19.Okt.2010, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar predstavio ispravku odredbe koju je ranije branio

BEOGRAD, 19. oktobra 2010. (Beta) - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je u utorak da je izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti predvidjeno da svi zdravstveni radnici i zaposleni u zdravstvenoj ustanovi mogu dopunski da rade u zdravstvenoj ustanovi, odnosno privatnoj praksi i da se time ispravlja neravnopravnost koja je postojala u poslednjih godinu i po dana.

Do sada su lekari mogli da rade dopunski u privatnoj praksi, samo ako podele radno vreme, odnosno u državnoj ustanovi rade pola radnog vremena. Malo broj lekara je prihvatio taj sistem.

Na početku rasprave o predloženim izmenama zakona u Skupštini Srbije, Milosavljević je naveo da će zdravstvenim radnicima biti omogućen dopunski rad do jedne trećine punog radnog vremena.

Prema njegovim rečima, zdravstveni radnik dopunski rad može da obavlja kod poslodavca sa kojim ima zaključen ugovor o radu sa punim radnim vremenom, odnosno kod drugog poslodavca, pod uslovom da taj dopunski rad ne utiče na organizaciju rada zdravstvene ustanove.

Izmenama zakona predvidjeno je zaključenje ugovora o dopunskom radu koji sadrži vrstu, način, vreme trajanja posla, visinu i način utvrdjivanja naknade za rad.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dopunski rad do trećine radnog vremena

Izvor: S media, 19.Okt.2010

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da će usvajanjem izmena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti, svi zdravstveni radnici i drugi zaposleni u zdravstvenim ustanovama, moći da obavljaju dopunski rad do trećine punog radnog vremena...Ministar je istakao da će to moći da čine pod...

Nastavak na S media...

Ministar predstavio ispravku odredbe koju je ranije branio

Izvor: NaDlanu.com, 19.Okt.2010

BEOGRAD, 19. oktobra 2010. (Beta) - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je u utorak da je izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti predviđeno da svi zdravstveni radnici i zaposleni u zdravstvenoj ustanovi mogu dopunski da rade u zdravstvenoj ustanovi, odnosno privatnoj praksi i da se time...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.