Milosavljević: Sledeće godine besplatno lečenje u privatnim bolnicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Sledeće godine besplatno lečenje u privatnim bolnicama

BEOGRAD - Besplatno lečenje u privatnim bolnicama biće moguće sledeće godine i to će važiti ukoliko pacijenti ne budu mogli da dođu do lekara specijaliste u državnoj ustanovi u predviđenom roku, rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Ako pacijent ima uput za ultrazvučni pregled trbuha, i ako državna ustanova ne uspe da mu tu uslugu pruži u određenom periodu, onda pacijent bez dodatnog troška to može uraditi kod privatnika. Uslugu će platiti privatniku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali će dobiti fiskalni račun i kasnije refundirati u Fondu. Na tome ćemo raditi sledeće godine, rekao je Milosavljević.

Pravilo o kvalitetu zdravstvene zaštite kaže da zakazan specijalistički pregled mora da bude urađen u toku mesec dana, ako nije hitan, i da nema razloga da se duže čeka.

"Ako pacijenti ne mogu da ostvare uslugu u državnoj ustanovi, za koju je lekar opšte prakse dao uput, nego mu kažu da dođe za tri meseca, tada će pacijent biti upućen u privatnu ustanovu", rekao je Milosavljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatno lečenje i kod privatnika

Izvor: B92, 26.Dec.2008

Beograd -- Pacijenti će 2009. moći besplatno da se leče u privatnim bolnicama ukoliko ne budu mogli da dođu do lekara u državnoj ustanovi u predviđenom roku, piše Blic... Ako pacijent, na primer, ima uput za ultrazvučni pregled trbuha i ako državna ustanova ne uspe da mu tu uslugu pruži u određenom...

Nastavak na B92...

Besplatno lečenje kod privatnika?

Izvor: RTV Pink, 26.Dec.2008

Prvo platite pa Vam refundiraju. . . Besplatno lečenje u privatnim bolnicama biće moguće sledeće godine i to će. važiti ukoliko pacijenti ne budu mogli da dođu do lekara specijaliste u državnoj ustanovi u predviđenom roku, rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević za Blic.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.