Milosavljević: Čeka me još posla

Izvor: B92, Beta, 05.Maj.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Čeka me još posla

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je izjavio da neće podneti ostavku i da njega i Ministarstvo zdravlja do kraja mandata Vlade čeka još mnogo posla.

"Preda mnom stoji mandat koji nije dobijen na poklon, nego je dobijen na parlamentarnim izborima. Činjenica je da mandat ove Vlade traje do 2012. godine", rekao je Milosavljević u intervjuu nedeljniku "Vreme". Ministar se nada da će se za nekoliko dana vratiti na posao posle operacije kičme u Nemačkoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Milosavljević je istakao i da sigurno neće doživotno biti ministar zdravlja, nego onoliko koliko traje mandat.

Na pitanje da li je tačno da vlast razmatra njegovu ostavku i da li je odabran buduci ministar zdravlja, Milosavljević je odgovorio da je čuo da se pominje državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović, koji mu je, međutim, poslao poruku da nema ništa sa tim.

"Čovek (Simonović) je na putu i poslao mi je poruku da nema ništa s tim, ali ne može da demantuje informaciju jer nije tu. Mislim da je to novinarska 'patka' koja dobro zvuči, Prvi maj je i to je zgodno, jer je vruća tema", rekao je Milosavljević.

Upitan o navodima medija da će razgovarati sa premijerom Mirkom Cvetkovićem po povratku iz Nemačke, Milosavljević je odgovorio da će se svakako sresti sa premijerom i da "ne očekuje kritiku, nego razumevanje".

"Predsednik Vlade ima svoja posla, a ja sam u redovnom kontaktu sa Sekretarijatom Vlade. Dosad nisam bio nikada ukoren ni za šta u životu. Trudio sam se da sve što radim, radim najbolje što mogu i da ono što od mene zavisi bude urađeno kako treba čak i po cenu da mi strada kičma", rekao je Milosavljević.

Milosavljević je u intervjuu "Vremenu" detaljno govorio o operaciji kičme u bolnici u Minhenu i događajima koji su prethodili operaciji i istakao da je bio potpuno svestan "kontroverzne dimenzije i problematičnosti situacije".

Na pitanje da li će posle operacije morati da menja životne navike, ministar zdravlja je odgovorio da neće moći da igra tenis i skvoš, ali da to ni ranije nije radio.

"Verovatno ni fudbal neću moći da igram više onako kako sam do sada igrao, jednom nedeljno, ali fudbal bi inače bio u silaznoj putanji, verovatno bih ga i inače igrao ređe", objasnio je Milosavljević.

Dodao je i da će morati da vodi računa o tome kako podiže i spušta teret.

"Kada sedam i ležem moram biti vrlo pažljiv i kičma mora biti u što je u ispravnijem položaju. Savet fizioterapeuta i ovde i u Nemačkoj je da ceo život moram da vodim računa o tome kakav mi je položaj kičme", rekao je Milosavljevć.

Naveo je i da i dalje nesvesno učini neki pokret zbog kojeg ga preseče bol, ali da je taj bol podnošljiv.

"Ipak, između moja dva pršljena ostalo je malo zdravog diskusa sa kojim imam preduslove da vodim normalan život", zaključio je Milosavljević.
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević podneo ostavku

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.