Milosavljević: Bilo propusta lekara

Izvor: B92, Beta, 26.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Bilo propusta lekara

Beograd -- Posle smrti porodilje Olivere Veljić, komisija ministarstva zdravlja konstatovala je da je bilo propusta lekara u kragujevačkom Kliničkom centru.

"Bilo je propusta lekara u tretmanu porodilje", potvrdio je za B92 ministar zdravlja Tomica Milosavljević.Milosavljević je naveo da je poštovana stručna procedura, kao i da propusti lekara nisu u direktnoj vezi sa tragičnim ishodom.Ministar zdravlja potvrdio je i da je nekoliko lekara podnelo ostavke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Oliveri Veljić je, nakon teškog porođaja i komplikacija koje su usledile, amputirana leva noga i odstranjen deo materice i debelog creva, nakon čega je preminula.

"Podneli su ostavke i u Kliničkom centru Kragujevac i u Domu zdravlja Kragujevac iz, pre svega moralnih razloga," rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

"Sudu su i tužilaštvu dostavljeni svi podaci u vezi sa ovim slučajem i sprovodi se istraga radi utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti," kazao je Milosavljević.

"Sve je zatim predato i komori lekara kako bi se ispitala eventualna etička odgovornost. Ministarstvo zdravlja naložilo je ispravljanje propusta koji su uočeni tokom nadzora," izjavo je ministar zdravlja.

"Takođe je naložilo republičkoj komisiji za zaštitu zdravlja dece, omladine i žena u vezi sa materinstvom, da analizira sve slučajeve, kojih godišnje ima nekoliko, kako bi se izvukle pouke da se ovi slučajevi ne dešavaju," rekao je Tomica Milosavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.