Engleski pisac u kampanji Produži život

Izvor: RTS, 23.Okt.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleski pisac u kampanji "Produži život"

Toni Parsons, engleski pisac, autor romana "Novi početak", o transplantaciji srca, gost ministra Milosavljevića. Parson svojim delom postao deo kampanje "Produži život", rekao ministar.

U okviru kampanje "Produži život" ministar zdravlja Tomica Milosavljević je danas u Vladi Srbije ugostio engleskog pisca Tonija Parsonsa.

Ministar je istakao da je Parsons svojom poslednjom knjigom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Novi početak", u izdanju Lagune, postao deo kampanje "Produži život" koja ima za cilj podizanje svesti kod ljudi o donaciji organa.

Parsons je kazao da je svakome najveći poklon život istakavši zadovoljstvo što je postao deo kampanje Ministarstva zdravlja Srbije za podizanje svesti o donaciji organa koja treba da bude bez kraja.

Cilj kampanje treba da bude i uklanjanje predrasuda o darivanju organa, jer srce nema boju, pasoš ili veru, jer smo ispod kože svi isti, istakao je Parsons dodajući da je darivanje organa najpozitivnija stvar koju jedno ljudsko biće može da pokloni drugom.

U novom Parsonsovom romanu "Novi početak" glavni junak dobija priliku za novi život kada mu je posle srčanog udara presađeno srce devetnaestogodišnjaka, zbog čega se sve u njegovom životu ođednom menja.

Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Radio-televizijom Srbije pokrenulo je Nacionalnu kampanju "Produži život" kao podršku programu transplantacije. Kampanju su podržali i predsednik Srbije Boris Tadić i sve crkve i verske zajednice.

U Srbiji trenutno živi oko 30 hiljada vlasnika donorskih kartica onih koji su odlučili da u slučaju smrti daruju organe za lečenje drugih ljudi.

Istovremeno, u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Beogradu 14 dece čeka kadaveričnu transplantaciju. Na listi čekanja u Srbiji za transplantaciju bubrega nalazi se 1.144 pacijenata, transplantaciju jetre čeka oko 50 pacijenata, dok se na listi za srce nalazi pet pacijenata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parsons: Život je najveći poklon

Izvor: B92, 23.Okt.2009

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević i britanski pisac Toni Parsons poručuju da je donatorstvo organa plemenit čin koji pruža moć da se pokloni život drugima...Milosavljević je novinarima u sedištu Vlade Srbije rekao da je cilj programa "Produži život" oživljavanje svesti građana...

Nastavak na B92...

I Toni Parsons u kampanji Produži život

Izvor: EMportal, 23.Okt.2009

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević i njegov gost u Vladi Srbije, britanski pisac Toni Parsons, poručili su danas da je donatorstvo organa plemenit čin koji ljudima pruža moć da poklone život drugima.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.