DRI: Podnete prijave protiv Dulića, Đilasa, Milosavljevića...

Izvor: S media, 20.Feb.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRI: Podnete prijave protiv Dulića, Đilasa, Milosavljevića...

Državna revizorska institucija (DRI), nakon završene revizije trošenja budžetskih sredstava za 2010. godinu, podnela je prekršajne prijave protiv bivšeg ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, ministra životne sredine Olivera Dulića i tadašnjeg državnog sekretara (današnjeg ministra) u ministarstvu ekonomije Nebojše Ćirića kao i protiv predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Pajtića.

DRI: Biće novih prijava

Država trošila, pa račune gurnula u fioku!

DRI: Đilas samo neka nastavi da krši zakon

Odgovorni protiv kojih su podnete prijave kršili su propise u budžetskom sistemu, a zajedničko za sve je da su uglavnom kršili odredbe Zakona o javnim nabavkama.

Na spisku onih protiv kojih su podnete prekršajne prijave su i gradonačelnik Beograda - Dragan Ðilas, Niša - Miloš Simonović, Jagodine - Dragan Marković Palma, Zaječara - Boško Ničić, Novog Sada - Igor Pavličić i Kragujevca - Veroljub Dugalić.

Prijave su podnete, između ostalih, i protiv dva državna sekretara u ministarstvu životne sredine Nemanje Komazeca i Bojana Ðurića protiv koga je podneto čak šest prekršajnih prijava.

Državni revizor podneo je prekršajne prijave i protiv državnog sekretara u ministarstvu ekonomije Gorana Petrovića.

Takođe, prekršajne prijave su podnete i protiv direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dejana Jovanovića i direktora Agencije za životnu sredinu Momčila Živkovića.

Na spisku je još nekoliko ljudi iz ministarstva ekonomije među kojima su i pomoćnik ministra Dejan Radulović, državni sekretar Dragijana Radonjić-Petrović, direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović, pomoćnik ministra Mišela Nikolić.

Bivša direktorka Fonda za razvoj Olivera Božić dobila je prijavu za privredni prestup, dok je protiv njene naslednice i sadašnje direktorke Slađane Backović podneta i prekršajna prijava i prijava za privredni prestup.

Prekršajna prijava sudu i prijava za privredni prestup podneta je i protiv direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka kao i direktora "Železnica Srbije" Milovana Markovića, a među odgovornima su još i bivši direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić.

Prijava za privredni prestup podneta je i protiv sadašnjeg direktora "Jat ervejza" Vladimira Ognjenovića dok je pređašnji direktor Srđan Radovanović dobio dve prijave - i prekršajnu i za privredni prestup.

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je nadležnim sudovima ukupno 124 prijave zbog kršenja zakona, na osnovu revizija izveštaja za 2010. godinu.

Od toga je 101 prijava za pokretanje prekršajnih postupaka, a 23 za privredni prestup, objavljeno je na internet strani DRI.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.