Besplatna zdravstvena zaštita trudnica

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna zdravstvena zaštita trudnica

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da je u Srbiji zakonom zagarantovana besplatna zdravstvena zaštita žena u trudnoći i tokom porodjaja.

Milosavljević je kazao da su izmenjeni propisi u oblasti zdravstvenog osiguranja i da će od ponedeljka, 8. marta ukoliko trudnica bude prinudjena da neku uslugu ili lek plati, uz fisklani račun, novac biti vraćen po ubrzanoj proceduri >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u

Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.

"Ovakav princip nema pravo da menja ni jedan pojedinac i bilo kakva, komisija", rekao je on.

Pojedini mediji objavili su ranije da je porodilja iz Vršca koja se kao hitan slučaj porodila u KBC Zvezdara morala da plati 56.500 dinara jer filijala Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Pančevu odbija da plati troškove lečenja u Srbiji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.