BARAĆ: VLADA OBMANJUJE GRAĐANE I INVESTITORE

Izvor: Kurir, 28.Mar.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BARAĆ: VLADA OBMANJUJE GRAĐANE I INVESTITORE

BEOGRAD - Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać ukazala je danas da tenderom za prodaju Telekoma Srbije nije propisano da je ponuda cene od 1,4 milijarde dinara uslov za učešće na tenderu.

"Vlada Srbije obmanjivala je građane izjavama da je minimalna cena za prodaju Telekoma 1,4 milijarde evra, čime je otvorila mogućnost da tendersku proceduru završi sa jednim ponuđačem i prihvati znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nižu cenu", navedeno je u izjavi Barćeve dostavljene medijima.

Ona je dodala da "obmanjivanje građana Srbije za ovu vlast i nije neki ozbiljan problem, ali je problem što je vlast svojim izjavama dovela u zabludu druge investitore koji su odustali od učešća na tenderu zbog previsoke cene".

Na taj način država je, prema oceni Baračeve, isključila konkurenciju, jer je "očigledno da je samo jedan ponuđač znao stvarne uslove za prodaju Telekoma i da je naša vlast neozbiljna i da ne stoji iza onoga što govori kada je u pitanju cena Telekoma".

Jedini ponudu za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije dao je Telekom Austrija koji je ponudio cenu od 950 miliona evra i 450 miliona evra za investicije. O toj ponudi danas treba da se izjasni Vlada Srbije.

Baraćeva je naglasila da postoji sumnja da je austrijski Telekom imao jasna saznanja da će država voditi pregovore u tenderskom postupku o ceni koja je za jednu trećinu manja od najavljene.

Druga mogućnost je, kako je dodala, da je Telekom Austrija već vodio "posebne" pregovore sa odgovornim ljudima iz vlasti, koji će "omogućiti neposredene pregovore u postupku prodaje Telekoma, što po pravilu, stvara uslove za korupciju".
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barać:Vlada obmanjuje gradjane

Izvor: S media, 28.Mar.2011

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać ukazala je danas da tenderom za prodaju Telekoma Srbije nije propisano da je ponuda cene od 1,4 milijarde dinara uslov za učešće na tenderu. .."Vlada Srbije obmanjivala je gradjane izjavama da je minimalna cena za prodaju Telekoma 1,4 milijarde...

Nastavak na S media...

Barać: Prodaja Telekoma prevara Vlade

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2011

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać ukazala je danas da tenderom za prodaju Telekoma Srbije nije propisano da je ponuda cene od 1,4 milijarde dinara uslov za učešće na tenderu..."Vlada Srbije obmanjivala je građane izjavama da je minimalna cena za prodaju Telekoma 1,4 milijarde...

Nastavak na Vesti-online.com...

Verica Barać: Vlada obmanjuje građane i investitore

Izvor: Glas javnosti, 29.Mar.2011, 07:01

BEOGRAD - Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać ukazala je danas da tenderom za prodaju Telekoma Srbije nije propisano da je ponuda cene od 1,4 milijarde dinara uslov za učešće na tenderu..."Vlada Srbije obmanjivala je građane izjavama da je minimalna cena za prodaju Telekoma...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.