Vlada Austrijancima: Ako popravite ponudu za Telekom, dobijate monopol

Izvor: Blic, 29.Mar.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Austrijancima: Ako popravite ponudu za Telekom, dobijate monopol

BEOGRAD - Vlada Srbije spremna je na kompromis sa Austrijancima oko VIP-a, ali ne i oko cene, pa uslov za prodaju Telekoma Srbija ostaje cena od 1,4 milijarde evra, objavljuje NIN u novom broju, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije. Upravo to je prva ponuda Vlade Telekomu Austrija, u produženim pregovorima, koji su sada i ozvaničeni, nakon jučerašnje odluke Vlade da se austrijskoj kompaniji ostavi rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U Vladi Srbije ne vide ništa sporno u spajanju VIP-a i Telekoma Srbija, što bi za posledicu imalo VIP-ovo vraćanje treće licence za mobilnu telefoniju.

"Ta licenca bi mogla opet da se proda, odnosno dodeli nekom drugom. Ne vidimo da bi to bilo neprihvatljivo ni za Antimonopolsku komisiju, koja bi imala čitav dijapazon mogućih rešenja na raspolaganju. Ono od čega Vlada u ovom trenutku nije spremna da odstupi jeste cena obećana građanima, ali i grčkom partneru Ote od 1,4 milijardi evra i trenutno samo do spremnosti Telekoma Austrija da podigne ponudu za skoro 40 odsto zavisi uspeh daljih pregovora”, tvrdi naš sagovornik iz Vlade.

U Telekomu Austrija ne kriju zadovoljstvo zbog novih rokova i mogućnosti da do dogovora dođe.

Opširnije u štampanom izdanju...

Povezane vesti: Telekom Austrija detaljno analizira zahtev Vlade Srbije „Telekom“ će ponovo na prodaju po nižoj ceni Radna grupa danas odlučuje o ponudi "Telekoma Austrija" Vladi preti tužba ako pristane na nižu cenu za Telekom Austrijanci ne bi mogli da zadrže i VIP i Telekom
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   Prodaja Telekoma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.