Počelo glasanje o zakonima o privrednom društvu i o Fondu

Izvor: Press, 19.Jan.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo glasanje o zakonima o privrednom društvu i o Fondu

Poslanci Skupštine Srbije završili su pretres amandmana na izmene Zakona o privrednim društvima i Fondu za razvoj i počeli izjašnjavanje.
Izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima Telekomu se omogućava da ne mora da poništi svoj paket akcija od 20 odsto vlasništva, koji je pre tri godine otkupio od grčke kompanije OTE.

Prema važećem zakonu, akcionarska društva, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << obzira da li su javna ili privatna, imala su rok od tri godine da, ukoliko poseduju više od 10 odsto sopstvenih akcija, sve što je preko tog procenta ponište.

U slučaju Telekoma Srbija, taj rok ističe 25. januara 2015. godine.

Tokom rasprave u načelu, opozicioni poslanici su tvrdili da je rok za ponišatvanje akcija Telekoma istekao 31. decembra 2014.godine, kao i da su protiv prodaje Telekoma na način na koji je predložila vlada uz komentar da jesu za to da se štite interesi te kompanije.

Kada je reč o Predlogu zakona o izmenama zakona o Fondu za razvoj, njime se postiže veća transparentnost i dostupnost sredstava fonda privredi Srbije.

Predložene izmene Zakona o privrednim društvima, kao i o Fondu za razvoj stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   Grčka

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Usvojene izmene Zakona o privrednim društvima

Izvor: RTS, 19.Jan.2015

Poslanci Skupštine Srbije usvojili su izmene Zakona o privrednim društvima i o Fondu za razvoj i ratifikovali Ugovor o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za drugu fazu paket-projekta "Kostolac B". . Načelna rasprava...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.