Dok Junajted Grupa tone, MANJINSKI GAZDA ŠOLAK OPET KRIVI TELEKOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023, 11:53

Dok Junajted Grupa tone, MANJINSKI GAZDA ŠOLAK OPET KRIVI TELEKOM

Kako stoji kompanija u manjinskom vlasništvu Dragana Šolaka: u Grčkoj non-stop tema medijskih skandala, u Srbiji i regionu ubedljivo poslednji na tržištu, počeli da ih gaze čak i Hrvati, a za to vreme veliki gazda se isključivo bavi konkurencijom.

Mediji u vlasništvu Junajted Grupe dobili su komandu za novi napad na Telekom Srbija, pošto je njihovom šefu po običaju lakše da se bavi konkurencijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nego da rešava ogromne probleme u svojoj kompaniji!

Dragan Šolak sebe vidi kao velikog gazdu i svetskog čoveka, ali umesto toga fokusiran je jedino na to šta se zbiva u Srbiji prateći odlične poslovne rezultate svog najvećeg konkurenta, koji odavno nadmašuje granice regiona.

Mediji u Grčkoj ne prestaju da se bave skandalima oko Junajted Grupe, pa je najnovije pisanje biznis portala “Fajnenšel report” iz Atine da je operater Nova, u vlasništvu Šolaka i njegovih partnera, zadužen za oko 900 miliona evra, a da su ukupne obaveze te kompanije teške čak 1,37 milijardi evra!

Uz navedeno, “negativni kapital” Nove u Grčkoj - što znači obaveze koje ima u odnosu na vrednost onoga čime raspolaže - iznosi 13,38 miliona evra, dok su im gubici 15 miliona evra. Dragan Šolak i BC Partneri zbog toga su morali da se odluče na dokapitalizaciju Nove, konstatovao je “Fajnenšel report”.

Još jedan uticajni grčki biznis portal “Kapital” nedavno je potpuno raskrinkao poslovanje Junajted Grupe i upozorio da Šolak i ekipa pokušavaju da sakriju ogromne finansijske probleme, a pogotovo da su prezaduženi za preko 7 milijardi evra!

- Iz ove grupacije tvrde da su medijski izveštaji o tome da je dužna preko 7 milijardi evra neistina. Ipak, njihovi demantiji su zapravo neistina. Ukupne finansijske obaveze Junajted Grupe u 2022. zaista su narasle na 7,13 milijardi evra, od čega se 4,54 milijarde odnosi na dugoročne obveznice - ističe se u detaljnoj analizi.

Grčki “Kapital” objavio je i dinamiku po kojoj će Šolakova grupacija morati da vraća dugove, uz zaključak da će u narednih manje od pet godina morati da otplati 3,59 milijardi evra, a odmah potom na naplatu stižu obaveze od 980 miliona evra.

Šolakovim poslovanjem bavili su se i Amerikanci!

U analizi ugledne investicione banke JP Morgan navodi se da su u 2022. poslovni gubici Junajted Grupe dramatično povećani - “minus” je sa 103,35 miliona evra u 2021. porastao na čak 227,03 miliona evra u 2022, praktično više je nego udvostručen.

Po onoj narodnoj da nesreća nikad ne dolazi sama, Šolaku su nedavno na muku stali čak i Hrvati! Dugi niz godina u Hrvatskoj je bilo pravilo da se o Junajted Grupi piše pozitivno, a o Telekomu Srbija isključivo negativno.

Ali, ne lezi vraže: upravo je u Zagrebu objavljena velika analiza poslovanja kompanija za telekomunikacije u regionu šest zemalja bivše Jugoslavije u 2022. godini, prema kojoj je Telekom baš po svemu ubedljivo prvi, a Junajted Grupa ubedljivo poslednja.

Šolakov SBB je u Srbiji daleko iza konkurencije - Telekoma, Yettela i A1, a u regionu je na nivou vlasničkih grupacija ova Šolakova takođe poslednja - posle Telekoma Srbija, Dojče Telekoma i Austrija Telekoma.

Sigurno ga je mnogo zabolelo kada je pročitao šta su zaključili Hrvati: “Telekom Srbija po prvi put ima prihode veće od jedne milijarde eura, točnije 1.067.404.255 i caruje neugroženo od nikoga na vrhu naše top liste”!
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.