Više EU država traži mere protiv Srbije ako se utvrdi povezanost sa napadom na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2023, 11:52

Više EU država traži mere protiv Srbije ako se utvrdi povezanost sa napadom na Kosovu

Mnoge zemlje članice Evropske unije (EU) traže uvođenje mera protiv Srbije ukoliko se dokaže povezanost ove države sa napadima u Banjskoj, naveli su diplomatski izvori Radija Slobodna Evropa (RSE), bez preciziranja o kojem broju država se radi. Na sastanku Komiteta za politiku i bezbednost koji čine ambasadori država članica EU u utorak uveče, 26. septembra, se raspravljalo o novonastaloj situaciji na Kosoovu nakon napada naoružanih i maskiranih osoba na kosovsku policiju u selu Banjska,...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvori RSE: U Briselu se traže mere protiv Srbije zbog situacije na Kosovu

Izvor: Danas, 27.Sep.2023

Više zemlja članica Evropske unije (EU) traži uvođenje mera protiv Srbije ukoliko se dokaže povezanost sa napadom u Banjskoj na severu Kosovu, gde je grupa naoružanih i maskiranih lica otvorila vatru na kosovsku policiju kada je ubijen jedan policajac, preneo je danas Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.