Vijeće ministara BiH nije podržalo Odluku uvođenja carina na meso iz EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Apr.2021, 16:34

Vijeće ministara BiH nije podržalo Odluku uvođenja carina na meso iz EU

Vijeće ministara BiH nije usvojilo Odluku o uvođenju zaštitnih mjera za uvoz pojedinih proizvoda iz zemalja EU. Riječ je o prijedlogu da uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU podliježe plaćanju pune carinske stope propisane važećom carinskom tarifom BiH. Predviđeno je da Odluka važi naredne dvije godine. Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, kazao je na konferenciji za novinare nakon sjednice, da ovu odluku nije podršala većina...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Poljoprivrednici u BiH idu u blokadu granice

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Apr.2021

SARAJEVO - Savjet ministara BiH odbio je da usvoji odluku o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz Evropske unije na period od dvije godine, zbog čega su poljoprivrednici najavili proteste i mogućnost blokiranja graničnih prelaza.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.