Velika Britanija: Platićemo sve samo u slučaju dogovora s EU

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija: Platićemo sve samo u slučaju dogovora s EU

Velika Britanija upozorila je Evropsku uniju (EU) da će ceo "račun za razlaz" platiti samo ukoliko dve strane postignu dogovor o Bregzitu, prenela je agencija AP.

Britanski ministar zadužen za pregovore istupanja zemlje iz članstva u EU Dominik Rab izjavio je televizijskoj mreži BBC da će njegova zemlja platiti "znatno manje" od dogovorenih 39 milijardi funti (oko 51 milijarda dolara) u slučaju da se ne postigne sporazum.

Rab je rekao da bi u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << slučaju Velika Britanija priznala samo zakonske obaveze bez isplaćivanja cele sume.

Prema njegovim rečima, nije u pitanju pretnja Uniji, već je reč o činjenici. London i Brisel treba do polovine oktobra da postignu sporazum o budućim odnosima posle Bregzita koji zvanično stupa na snagu 29. marta 2019. godine.

Međutim, pregovori o tom pitanju tapkaju u mestu. Rab je izrazio uverenje da će dve strane ipak postići sporazum.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.