Ukrajina dobila zeleno svjetlo za pregovore o članstvu u EU, Zelenski kaže povijesni korak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2023, 15:12

Ukrajina dobila zeleno svjetlo za pregovore o članstvu u EU, Zelenski kaže 'povijesni korak'

Evropska komisija je u srijedu, 8. novembra, preporučila otvaranje pristupnih pregovora s Ukrajinom, unatoč nedostacima u njezinoj borbi protiv korupcije i potrebi da se dodatno ograniči utjecaj oligarha. Reforme u tim područjima, kao i u zaštiti nacionalnih manjina, moraju biti zaključene prije održavanja prvog kruga pregovora, saopćila je Evropska komisija. "Ukrajina se i dalje suočava s ogromnim teškoćama i tragedijom izazvanom ruskim agresorskim ratom. Pa ipak, Ukrajinci duboko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ISTORIJSKI KORAK" Zelenski i Kuleba pozdravili predlog EK da se otvore pregovori sa Ukrajinom

Izvor: Blic, 08.Nov.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je danas predlog Evropske komisije da se sa Kijevom otvore pregovori o proširenju Evropske unije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.