U velikoj međunarodnoj akciji u Hrvatskoj uhapšeno 25 osoba!

Izvor: Press, 15.Maj.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U velikoj međunarodnoj akciji u Hrvatskoj uhapšeno 25 osoba!

U tri operativne akcije kodnih naziva "Jug2", "Kadin" i "Marsonia", policija je uhapsila 25 hrvatskih državljana od ukupno 33 osobe koje su osumnjičene i prijavljene da su uglavnom turske i kosovske državljane preko Hrvatske "prebacivali" prema Evropskoj uniji.

Akcija je vođena na području Osijeka, Zagreba i Splita.

"Policija je dokazala da su prebačene ukupno 133 osobe", rekao je predstavnik USKOK-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Dean Savić na konferenciji za novinare, prenosi agencija Hina. Naveo je da su osobe krijumčarene u Hrvatsku preko ''zelene granice'', da su ilegalni migranti granicu prelazili uglavnom pešice ili čamcima i da su za taj "posao" krijumčari dobijali od 1.000 do 1.200 evra po osobi.

Kako je rečeno, policiju posebno zanimaju osobe koje pomažu protok ilegalnih migracija odnosno migrantima iz severnoafričkog basena i s područja Turske i Kosova da, uz "masno" naplaćene tarife, dođu do zemalja EU, kao krajnjeg cilja.

Do sad je Hrvatska bila u pravilu tranzitna zemlja na toj ruti krijumčarenja, ali od 1. jula ulazi u novu kategoriju interesa ilegalnih migranata, s ciljem da se kao azilanti nastane u Hrvatskoj, naglašeno je na konferenciji za novinare.
 
 
Izvor: Tanjug


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Policija uhapsila 25 hrvatskih državljana zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2013

ZAGREB - U tri operativne akcije protiv krijumčarenja ljudi, kodnih naziva "Jug2", "Kadin" i "Marsonia", policija je uhapsila 25 hrvatskih državljana od ukupno 33 osobe koje su osumnjičene i prijavljene da su se udružile u nekoliko grupa kako bi uglavnom turske i kosovske državljane preko Hrvatske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.