Izvor: RuskaRec.ru, 20.Feb.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prvom krugu predsedničkih izbora u Ekvadoru pobedio... Lenjin

Prema rezultatima predsedničkih izbora održanih u Ekvadoru u nedelju vodi kandidat vladajuće partije „Alijansa pais“ Lenjin Moreno. Moreno je sakupio 38,26 odsto glasova a prati ga predstavnik pokreta KREO desnog centra Giljermo Laso sa 29,86 odsto osvojenih glasova, prenosi RIA Novosti. Drugi krug izbora će se održati 2. aprila. Puno ime ekvadorskog pravnika i političara je Lenjin Volter Moreno Garses. Bio je potpredsednik Ekvadora u periodu 2007 – 2013, a od 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za pitanja invaliditeta i pristupačnosti. Nakon napada pljačkaša 1998. godine Moreno se kreće u invalidskim kolicima. Ime Lenjin mu je dao otac koji je idealizovao rusku revoluciju. 
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Ekvador: Moreno nadomak pobede, dobro za Asanža

Izvor: B92, 20.Feb.2017

Kito -- Kadidat vladajuće stranke Ekvadora Lenjin Moreno nadomak je pobede u prvom krugu predsedničkih izbora u toj zemlji...Još uvek nije jasno da li će osvojiti dovoljno glasova kako bi izbegao drugi krug...Moreno, kandidat koga je odabrao predsednik Rafael Korea lično, nakon 89 procenata prebrojanih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.