Turska traži da NATO razmesti rakete Patriot duž sirijske granice

Izvor: Vostok.rs, 07.Nov.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska traži da NATO razmesti rakete Patriot duž sirijske granice

07.11.2012. -

Turska će podneti zvaničan zahtev svojim NATO partnerima da rasporede rakete Patriot duž granice sa Sirijom. Zemlja-vazduh rakete će biti u stanju da obore avione udaljene do 160 kilometara.

Zahtev će uslediti uskoro,  izjavio je visoki zvaničnik turskog Ministarstva inostranih poslova.

Već neko vreme se raspravlja o mogućnosti nametanja zone zabranjenih letova u Siriji, gde će pobunjenici biti zaštićeni od napada vladine avijacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << uprkos oklevanju NATO-a da interveniše u sirijskom konfliktu bez ovlaštenja Saveta bezbednosti UN-a.

Raspoređivanje Patriot raketa je jedan od nekoliko scenarija koji se trenutno razmatraju, rekao je zvaničnik. Planovi za raspoređivanje su stavljeni na čekanje, dok se čekaju rezultati američkih izbora, objasnio je izvor, koji je želeo da ostane anoniman, zbog zabrane Ministarstava da se razgovara sa medijima.

 

Izvor: RT    
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NATO uskoro postavlja rakete u Turskoj

Izvor: Kurir, 07.Nov.2012

Turska planira da traži od NATO da postavi rakete "patriot" duž tursko-sirijske granice..ANKARA - Turski ministar spoljnjih poslova Ahmet Davutoglu rekao je turskim novinarima u Briselu da se NATO priprema da postavi rakete "patriot" na teritoriju njegove zemlje, javili su turski mediji. Neimenovani...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.