Tramp sa Sijem na samitu G20, otvoren za trgovinski sporazum

Izvor: Večernje novosti, 27.Nov.2018, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp sa Sijem na samitu G20, otvoren za trgovinski sporazum

Ekonomski savetnik Bele kuće Lari Kadlov rekao je da će američki predsednik Donald Tramp imati radnu večeru s kineskim predsednikom Si Đinpingom na predstojećem samitu G20 u Argentini Ekonomski savetnik Bele kuće Lari Kadlov rekao je danas da će američki predsednik Donald Tramp imati radnu večeru s kineskim predsednikom Si Đinpingom na predstojećem samitu G20 u Argentini, a ostavio je otvorenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mogućnost da dve zemlje postignu trgovinski sporazum. "Postoji velika mogućnost da postignemo sporazum i on (Tramp) je za to otvoren", izjavio je Kadlov, inače direktor Nacionalnog ekonomskog saveta, na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi Rojters. Tokom posete Argentini povodom samita G20 kasnije ove nedelje, Tramp će imati sastanke sa nizom svetskih lidera uključujući nemačku kancelarku Angelu Merkel, ruskog predsednika Vladimira Putina, japanskog premijera Šinza Abea i kineskog predsednika Si Đinpinga.PROČITAJTE JOŠ: Kina: STO je u "dubokoj krizi", treba da utvrdi prioritete Savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je da će se Tramp, između ostalog, tamo sastati i sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.PROČITAJTE JOŠ: Tramp izlaže nacionalnu strategiju u kojoj je Kina konkurent Portparolka Bele kuće Sara Senders rekla je da je to putovanje prilika da predsednik učvrsti odnose sa drugim svetskim liderima i unapredi globalni ekonomski sistem zasnovan na "slobodnoj, pravednoj i recipročnoj trgovini".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tramp sa Sijem na samitu G20, otvoren za trgovinski sporazum

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2018

VAŠINGTON - Ekonomski savjetnik Bijele kuće Lari Kadlov rekao je danas da će američki predsjednik Donald Tramp imati radnu večeru s kineskim predsjednikom Si Ðinpingom na predstojećem samitu G20 u Argentini, a ostavio je otvorenu mogućnost da dvije zemlje postignu trgovinski sporazum.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.