Svijet

Tramp sa Sijem na samitu G20, otvoren za trgovinski sporazum

Tramp sa Sijem na samitu G20, otvoren za trgovinski sporazum
Foto: N.N. | Tramp sa Sijem na samitu G20, otvoren za trgovinski sporazum

VAŠINGTON - Ekonomski savjetnik Bijele kuće Lari Kadlov rekao je danas da će američki predsjednik Donald Tramp imati radnu večeru s kineskim predsjednikom Si Ðinpingom na predstojećem samitu G20 u Argentini, a ostavio je otvorenu mogućnost da dvije zemlje postignu trgovinski sporazum.

"Postoji velika mogućnost da postignemo sporazum i on (Tramp) je za to otvoren", izjavio je Kadlov, inače direktor Nacionalnog ekonomskog savjeta, na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Tokom posjete Argentini povodom samita G20 kasnije ove nedelje, Tramp će imati sastanke sa nizom svjetskih lidera uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel, ruskog predsjednika Vladimira Putina, japanskog premijera Šinza Abea i kineskog predsednika Si Ðinpinga.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton rekao je da će se Tramp, između ostalog, tamo sastati i sa južnokorejskim predsjednikom Mun Džae-inom i turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Portparolka Bijele kuće Sara Senders rekla je da je to putovanje prilika da predsjednik učvrsti odnose sa drugim svjetskim liderima i unaprijedi globalni ekonomski sistem zasnovan na "slobodnoj, pravednoj i recipročnoj trgovini".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije