Tramp razgovarao sa direktorkom CIA o ubistvu Kašogija

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp razgovarao sa direktorkom CIA o ubistvu Kašogija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je razgovarao sa direktorkom Centralne obaveštajne agencije i državnim sekretarom o nalazima obaveštajaca o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Tramp je pred polazak u požarima zahvaćenu Kaliforniju odgovarao na pitanja novinara u Beloj kući, između ostalog i na pitanja o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Nakon što je  >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << CIA došla do zaključka da je ubistvo Kašogija naredio saudijski prestolonaslednik, Tramp je pozvao direktorku CIA Đinu Haspel i državnog sekretara Majka Pompea iz predsedničkog aviona dok je leteo za Kaliforniju da vidi kakva je šteta od velikih šumskih požara, rekla je portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders. Ona nije iznela dodatne detalje, osim da predsendik ima poverenje u CIA.

Vojska ostaje na granici s Meksikom koliko bude potrebno

Tramp je izjavio da će vojnici upućeni na granicu s Meksikom ostati tamo "koliko bude bilo potrebno".

"Imamo velike vojne snage na južnoj granici, a postoji mnogo ljudi koji pokušavaju da uđu u našu zemlju", rekao je Tramp u Beloj kući pred odlazak u Kaliforniju.

Američki predsednik je dodao da su vojnici "napravili veoma moćnu barijeru".

Oko 5.900 vojnika upućeno je duž granice s Meksikom kako bi pomogli graničarima u sprečavanju ilegalnog ulaska migranata.

Pored vojnika, angažovano je oko 2.100 rezervista Nacionalne garde.

Tramp se odlučio na tu meru kaki bi sprečio karavan od nekoliko hiljada migranata iz centralne Amerike da uđe u SAD.

Ne razmatra se Gulenovo izručenje Turskoj

Predsednik SAD je rekao da izručenje turskog propovednika Fetulaha Gulena Turskoj "nije u razmatranju".

Vlada turskog predsednika Redžepa Tajipa Edrogana optužuje Gulena da je organizovao propali puč u Turskoj 2016. godine, što on demantuje.

Gulen živi već gotovo 20 godina u samonamentutom egzilu u Americi.

Američki zvaničnici poručili su Turskoj da mora da podnese ubedljive dokaze da bi mogao da bude pokrenut postupak o izručenju.

Tramp je rekao da SAD uvek gledaju šta mogu da urade za Tursku. On je rekao da su SAD u vrlo dobroj fazi s Turskom posle nedavnog oslobađanja uhapšenog američkog sveštenika iz turskog zatvora.

Tramp je rekao da je Erdogan "jak čovek, "čvrst čovek" i "pametan čovek".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.