Tramp predložio izgradnju zida u Sahari zbog migranata

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp predložio izgradnju zida u Sahari zbog migranata

Američki predsednik Donald Tramp predložio je izgradnju zida u Sahari koji bi pomogao u rešavanju evropske migrantske krize, izjavio je španski ministar spoljnih poslova Josep Borel, a prenose mediji.

"Zatvaranje luka nije rešenje a nije rešenje ni izgradnja zida u Sahari kao što mi je nedavno predložio predsednik Tramp", rekao je Borrel u Madridu.

Španija je sve atraktivnija destinacija za migrante i izbeglic,e s obzirom na to da Turska zaustavlja čamce >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji plove za Grčku preko Egejskog mora, a Italija je nedavno počela da oštro suzbija priliv migranata iz Libije uz pomoć obalske straže te zemlje.

Španija je nedavno prestigla Italiju i postala vodeća članica EU po broju pristiglih migranata.

List El Pais preneo je Borellovu izjavu u video snimku na svojoj internet stranici.

Sahara, koja zauzima većinu Severne Afrike, od severa prema jugu, široka je 2.000 kilometara, a od istoka prema zapadu 5.000 kilometara.

Niko iz kancelarije za odnose s javnošću američke ambasade u Madridu nije bio dostupan za komentar Trampovog predloga, navode španski mediji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp ima "GENIJALNU IDEJU" za Evropljane

Izvor: Blic, 20.Sep.2018

Američki predsednik Donald Tramp ponudio je španskoj vladi rešenje migrantske krize, otkrio je novinarima španski ministar spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.